En sunnere sjokoladekake

Her er en oppskrift på en enkel sjokoladekake med færre kalorier til helgekosen. Oppskriften er hentet fra Grete Roedes hjemmeside:

Deler du kaken i ca 16 store deler får du antall kalorier per kakestykke uten glasur (40 gram): 95 kcal
Kalorier per 100 gram ferdigstekt kake: 235 kcal.
.
Sjokoladekake 1 porsjon
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ss bakekakao
2 ts vaniljesukker
4 ss sukker (Ønsker du enda færre kalorier kan du bytte ut sukkeret med søtningsstoff/splenda)
4 ss flytende margarin
2 egg
2 dl skummet kulturmelk (Jeg hadde kun lettmelk tilgjengelig, og dette fungerte uten problemer)
Slik gjør du:
Sikt sammen mel, kakao, bakepulver og vaniljesukker og tilsett sukker. 

Bland sammen det tørre: 

Smelt margarin

Visp sammen margarin, egg og kulturmelk, og rør det inn i det tørre til du får en jevn og glatt røre. 

Hell røren i en liten langpanne eller stor rund form kledd med smurt bakepapir.

Stek kaken nederst i ovnen på 175 C i ca 30 minutter til den er gjennomstekt. 
Avkjøl den på rist.

Pynt med ønsket glasur.

Glasuren jeg brukte bestod av:
ca 40 gram smeltet smør
4-5 ss kaffe
2 dråper romessens
2 ts vaniljesukker
1-2 ts bakekakao
Melis til ønsket konsistens
Og til slutt drysset jeg hakkede mandler som topping

TIPS – SUNNERE KAKEGLASUR: Bytt ut sjokoladeglasuren med for eks:
Friske bær
Hakkede nøtter/mandler
Tynt lag med siktet melis

Enjoy!
– Silje Bjørnstad –
16 kommentarer

Siste innlegg