Ny oppskrift: Lavkarbo-lunsj.

Ah, søndag er daffedag nr 1 og en typisk “egg-til-frokost/lunsj-dag” for mange!

Her er en oppskrift på en superenkel, superrask og supersmakfull omelett som ble min søndagslunsj idag. Den er også i lavkarbo-kategorien for de som er opptatt av det:)
SUPERENKEL OMELETT
1 porsjon:
3 egg
3 ss vann
Gressløk
2 skiver kokt skinke
Visp egg og vann, tilsett gressløk. Jeg anbefaler å bruke fersk gressløk om du har det tilgjengelig, det gir en rundere og rikere smak enn gressløk fra krydderglass.

Hell røren i en varm stekepanne som du har tilsatt 1/2 ts smør eller 1 ss olje. Legg på skinkestrimler på halvparten av omeletten, skru ned varmen og la røren bli stiv. Pass på at det ikke brenner seg ved å løsne litt på kantene og røre forsiktig rundt i røra mens den fester seg.
Når omeletten har blitt stiv velter du den ene halvparten over på den andre og la ligge i ca 2-3 minutter til den er helt ferdig stekt. Server med salat, agurk og paprika. Denne retten tar seriøst kun 5-7 minutter å lage.
TIPS:
1)Du trenger ikke å salte om du bruker skinke eller annet kjøttpålegg i omeletten da dette avgir saltsmak.
2) Annet fyll: Purre, vårløk, paprika, pølse- eller andre kjøttrester, ost, sopp – valget er ditt! (Kjøttpålegg med tilsatte kryddersmaker smaker også supert i eggeretter!)
3) For en enda fyldigere omelett kan du tilsette litt matfløte og ost, og du har en ypperlig middagsrett.
4) Lag en agurksalat med masse tynne skiver agurk ved å høvle agurken med en ostehøvel! 🙂

5) Omelett er ypperlig turmat – lag før du skal ut på tur og pakk inn i aluminiumsfolie, den smaker like god kald som varm. Eller lag omelett om morgenen, sett i kjøleskapet, og du har middagen klar når du kommer hjem på ettermiddagen!
Enjoy!
– Silje Bjørnstad –
4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg