Ukas helgekos: Eplekake

Eplekake er en dessert jeg gjerne sier ja takk til. Jeg har helt ærlig sjeldent lyst på noe søtt, men har man lyst har man lov, enten det er helg eller ei. 😉 Husk at det er dine kostholdsvaner i hverdagen som påvirker helheten for kroppen din og ditt velvære.
Og hjemmebakt smaker såååå mye bedre enn de fryste ferdigkakene fra butikken.


Her er oppskrift på ukas helgekos: EPLEKAKE I LANGPANNE
1 stykke kakebit: ca 159 kcal
Oppskriften gir 12 biter
4 stk syrlige epler
2 stk egg
150 gr sukker
50 gr smør, smeltet
0,75 dl melk
150 gr hvetemel
1 ts bakepulver
1,5 ts kanel

SLIK GJØR DU:

Skrell eplene og ta ut kjernehus. Skjær eplene i båter og legg dem i kaldt vann. Visp egg og sukker til en luftig eggedosis. Bland smør og melk og visp blandingen i eggedosisen. Bland mel og bakepulver og rør det inn til slutt. Hell deigen i smurt langpanne eller kledd med bakepapir. Dryss 1 ts kanel over deigen. Hell vannet av eplebåtene og legg dem takstenslagt på deigen og dryss over resten av kanelen. (Du kan også drysse over litt hakkede mandler som ekstra pynt) Stek kaken midt i ovnen på 200 grader i ca 30 minutter. Skjæres i ruter ved servering.
(Kan også bruke springform  24 cm)
TIPS: Server gjerne eplekaken med vaniljeis, vaniljesaus eller pisket krem. Jeg foretrekker vaniljeis. 🙂
Mm-mmmm, come to Silje.

Enjoy!
– Silje Bjørnstad –
2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg