Hjemmelaget er best. Jeg har ikke noe veldig imot posesupper, men synes hjemmelaget suppe har mindre saltsmak og ikke minst smaker mye mer og bedre.
Så her er en oppskrift hvor egentlig tomatsuppe er hovedbasis, men med masse velsmakende grønnsaker.
INGREDIENSER, 6 – 8 porsjoner:
12-13 dl vann
2-3 bokser hermetikkbokser med hakkede tomater. (Velg gjerne tomathermetikkbokser med smak, for eks hvitløk, oregano, chili, eller basilikum)
4 gulrøtter
2 røde paprika
1 stangsselleri
2 bokser brekkbønner
1/2 bunt vårløk
SLIK GJØR DU:
Skrell gulrøttene og skjær de i “ringer”, skjær opp stangselleri. Ha vann i en stor kjele, tilsett gulrøtter og stangselleri. Kok i ca 5-6 minutter, rør rundt mens du tilsetter paprika, brekkbønner og boksene med hakkede tomater. Kok i 10 minutter og husk å røre i suppen noen ganger. Tilsett oppskjært vårløk, og la suppen koke på lav varme 5-8 minutter til.
Smak til med krydder.
TIPS:
Server suppen med brød eller flatbrød. 🙂
Denne suppen kan også fryses ned.
Enjoy!
– Silje Bjørnstad –
0 kommentarer