Sånn gjør du gryteretten perfekt!:)

Pose-rettene til Toro var en stor hit på åttitallet, men de er jo ganske geniale å bruke til middagen en gang i blant. (Selv om du helt klart bør lage alt fra bunnen av hvis du har tid med tanke på saltinnhold og ulike tilsetningsstoffer de bruker i slike ting)

Uansett, denne dagen ble det en sånn Toro-pose, nærmere bestemt Risottogryte. (Orientalsk gryterett i samme serie er forøvrig min personlige favoritt og anbefales på det sterkeste:))
Men det er jo ikke vanskeligere enn å steke en pakke kjøttdeig og hele oppi posen og vann? Wrong, for det er noen triks som gjør sånne middager til det bedre.
For eksempel så anbefaler jeg å bruke karbonadedeig fremfor kjøttdeig. Spar fett og saltinnhold, samt noen kalorier.
Og hold alltid tilbake minst 1 – 1,5 dl væske enn det som står på pakningen. (Er svært sjeldent man trenger å bruke all væsken for å få en tykk og god gryterettkonsistens 😉 ) 
Derfor bruk mindre væske enn det som står, og hell eventuelt i mer om du ser konsistensen blir for tykk. (Dette gjelder for sauser og supper også – hell ikke all væsken i samtidig, hold noe tilbake og se om det er nødvendig å bruke alt som står på pakken)
Husk å røre rundt i gryten en gang i blant mens den står og småkoker, pass på at det ikke brenner seg.
Bruk for all del ikke smør eller olje når du steker kjøttdeig eller karbonadedeig. Det er så totalt unødvendig og gjør deigen bare enda mer fettete og ekkel.
Sjekk ut dette, jeg brukte karbonadedeig uten noe form for stekefett, og se hvordan kjøttet allikevel bare "bader" i sitt eget fett.

Så derfor bruker jeg å ta ut så mye fett jeg kan ved å helle stekepannen litt på skrå og ut i vasken! Hehe, man får jo uansett ikke bort alt det overflødige fettet for da er det stor sjanse for at all maten detter ut også :p
Men litt er bedre enn ingenting, og tro meg, det SMAKER MER av kjøttdeigen/karbonadedeigen også, ikke bare som et glatt fettlag.
Til Risottogryterett er jeg mest glad i å ha salat ved siden av. Men du kan selvfølgelig ha loff, baguett eller mer ris for den som liker det. 
Enjoy!
– Silje Bjørnstad – 
1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg