Ukas helgekos: Hjemmelaget og sunn harmburgertallerken.

Dette er kjempegode karbonader med mye smak som er superenkle å lage.

Oppskrift – Hjemmelaget Hamburgere/Karbonader

400 gram karbonadedeig
1/2 – 1 løk (Jeg foretrekker rødløk, men du kan selvfølgelig bruke gul)
1 – 2 hvitløksfedd
1 egg
Eventuelt litt griljermel/potetmel
Krydder etter eget ønske, for eksempel salt, pepper, chilipulver osv
Start med å blande egg og karbonadedeig, bruk gjerne henda. Bruker du food prosessor så pass på å ikke kjøre deigen for lenge, da blir den bare seig. (Cirka maks 30 sekunder)
Tilsett løk, hvitløk og evnt litt griljermel (1-2 sss) og ønsket krydder.
La deigen hvile i 20-30 minutter før du steker.

Form deigen i like store karbonader og stek i litt smør på middels varme. Pass på så det ikke brenner seg. Det beste er om du snur karbonadene flere ganger etter 1-2 minutter på hver side for at de skal bli best mulig gjennomstekt.
Server med masse salat og litt ost.
Min salat:
Isbergsalat
Rød spisspaprika
Og fersk mozzarella. (Ta på ost når karbonadene ligger i panna om du ønsker smeltet ost)
ENJOY!
– Silje Bjørnstad –
4 kommentarer

    1. “Flau”.
      Beklager, gikk litt fort i svingene :p
      Men overskriften var i det minste riktig! 🙂
      Takk for at du sa ifra;)

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg