Nå er det akkurat en uke til jeg reiser til Spania og begynner på studiet som ernæringsfysiolog! Wheee! 😀
Oppskrift: Tacosalat
Etter at jeg fikk vite at sånne pakker med ferdig tacokrydder i butikken består av en tredjedel salt (!), så har jeg bannlyst disse, og stemmer i stedet for hjemmelaget tacokrydder som er mye sunnere og som smaker mye bedre!
Hjemmelaget tacokrydder:
2 ts paprikapulver
1/2-1 ts chilipulver
2-3 ts spisskummen
1 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 ts hvitløkspulver
1/2 ts koriander (kan byttes ut med oregano
Bland sammen og stek en pakke karbonadedeig før du tilsetter krydder og ca 0,5 dl vann. Tilsett gjerne et fedd hakket hvitløk og litt løk i karbonadedeigen for mer smak.
Tacosalat 2 porsjoner:
1/2 isbergsalat
1/2 rød paprika
1/2 gul paprika
1 boks Ananas
1/2 Agurk
1 boks mais
1/2 kidneybønner (kan også tilsettes når du steker karbonadedeigen)
200 gram stekt karbonadedeig med tacokrydder
75 gram revet ost
Litt finkuttet vårløk
1 tomat skjært i båter (Jeg liker ikke tomat så sløyfer denne)
Eventuelt litt tacosaus(salsa) og lettrømme ved siden av hvis du liker det.
Enjoy!
– Silje Bjørnstad –
0 kommentarer