Jeg har tatt silikonpupper-operasjon

Det er mulig flere som sperrer opp øynene av den overskrifta her og det er nettopp det jeg ville også. Føler du deg lurt? Vel, tro meg, du har blitt lurt på verre måter enn dette. Bare for å unngå misforståelser: Nei, jeg har ikke tatt silikon, og bildet er hentet fra google.
Det var bare ment som et eksempel på hvor mye en overskrift har å si og ikke minst at språk og ordbuk er makt.
Bare tenk på politikerne, uten å kunne klare å snakke for seg har de null sjans til å overleve. Et annet eksempel er jo journalistikken. Hvorfor begynner du å lese på en bestemt sak? Jo, blant annet fordi overskriften er med på å fange din oppmerksomhet.

Etter å ha studert kommunikasjon både på videregående og deretter 3 år på Høgskole-nivå har jeg blitt rimelig hyppig, mer eller mindre ubevisst, på å analysere både filmer, artikler og ikke minst måten folk ordlegger seg og måten de er på. Miljøskadd sier du? Definitivt, men kjære vene så interessant og lærerikt.

Poenget mitt er at det finnes en rød tråd gjennom oss alle. Måten man snakker på, retorikk, bruken av fremmedord og fagterminologi, kroppsspråk. Det sier så utrolig mye om en person. Et klassisk eksempel: Det er en grunn for at velkledde herremenn i mørk dress og slips, stresskoffert faktisk snakker med et høyere volum, vifter med armene, titter opp fra bakken og skaper øyekontakt med den eller de han snakker til. Jeg bruker ordet TIL og ikke ordet MED bevisst fordi det er nettopp det han gjør. Har du for eksempel opplevd å snakke MED en politiker noengang? Eller er det som oftest følelsen at man blir snakket TIL? Eller det som egentlig skjer er jo at du skal mobiliseret? Det er jo det de vil. Mobilisere deg til å stemme på seg selv. Det er jo forsåvidt også en morsom diskusjon og analyse… Etos – Patos – Etos – Logos… – Bestevennene til blant annet Carl I. Hagen.

Men tilbake til poenget, det er her jeg synes det begynner å bli gøy. Vi er så forskjellige når det gjelder å fange oppmerksomheten. Og det trenger nødvendigvis ikke å være ved at de står og roper og snakker med store ord og velformulerte setninger. En stille person som sier at “neida, ingenting er i veien” med et tomt blikk sier ofte mer enn tusen ord. En form for stille taler-evne-kunst om du vil. Det trenger jo for all del ikke å være måten en person snakker/ikke snakker på heller. Bare sjekk kroppsspråket, blikk osv. Kommunikasjon er nøkkelen til så mye – uansett hvordan man velger å kommunisere på så forteller det så veldig mye. Derfor stjeler slagordet il Nokia med en liten twist og lar følgende bli min konklusjon: Communication – connecting people.

Forresten, skal bli gøy å se lesertallet på akkurat dette innlegget i forhold til det forrige.. Det er jo ingen ukjent sak at “sex” og “kropp” selger..

– Silje Bjørnstad –

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg