Ukas helgekos: Sunnere smuldrepai

Smakfull smuldrepai som gir mye god energi fra sunne næringsstoffer:

Oppskrift:
100 g havregryn 
2 dl hakkede nøtter 
50 g margarin 
1 dl cottage cheese (kan sløyfes eller redusere mengde, evnt bytte ut med kesam for mildere smak)
1 ss sukker ev honning ( kan sløyfes)
2-3 epler (kan bruke bær)
kanel

Ha alle ingrediensene til toppingen i en foodprocessor og kjør til det blir finfordelt (som fine brødsmuler).
Eller smuldre med fingrene. Legg frukt eller bær i en smurt ildfast form eller porsjonsformer og dryss over kanel.

Fordel smuldredeigen over.
Stek på midterste rille i varm stekeovn 200 oC i ca 30 min, til overflaten er gyllen og sprø.
Senk temperaturen og sett på nederste rille hvis overflaten blir mørk.
Server med kesam med vanilje, pisket krem av lettere dessertfløte eller litt vaniljesaus.


Enjoy!

– Silje Bjørnstad –

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg