Smakfull smuldrepai som gir mye god energi fra sunne næringsstoffer:
Oppskrift:
100 g havregryn
2 dl hakkede nøtter
50 g margarin
1 dl cottage cheese (kan sløyfes eller redusere mengde, evnt bytte ut med kesam for mildere smak)
1 ss sukker ev honning ( kan sløyfes)
2-3 epler (kan bruke bær)
kanel
Ha alle ingrediensene til toppingen i en foodprocessor og kjør til det blir finfordelt (som fine brødsmuler).
Eller smuldre med fingrene. Legg frukt eller bær i en smurt ildfast form eller porsjonsformer og dryss over kanel.
Fordel smuldredeigen over.
Stek på midterste rille i varm stekeovn 200 oC i ca 30 min, til overflaten er gyllen og sprø.
Senk temperaturen og sett på nederste rille hvis overflaten blir mørk.
Server med kesam med vanilje, pisket krem av lettere dessertfløte eller litt vaniljesaus.
Enjoy!
– Silje Bjørnstad –