Hvitt kjøtt som kylling og kalkun kan brukes til det meste og det er et naturlig mørt, smakfullt og godt kjøtt. I tillegg så er det magert og sunt og inneholder masse proteiner og sunne fettsyrer.
Ergo: JA TIL HVITT KJØTT!
Her i Spania er er det forresten råbillig med blant annet kyllingkjøtt. Sjekk bare prisen på 550 gram kyllingfilet: 2,91 Euro! Kun 24 kroner liksom!! Hjemme må man jo betale sånn omtrent 50 spenn for 300 gram eller noe?! Det burde man gjøre noe med..
I kyllingfilet er det kun 1,1 % fett.
I kalkunfilet er det kun 0,6 % fett.
Fuglefett bidrar ikke til å øke blodets dårlige kolesterolinnhold.
Fordeler med hvitt kjøtt hentet fra Matprat.no:
- * Er verdens mest spiste kjøttslag
- * Tillatt i alle kulturer og religioner
- * Passer sammen med alle andre råvarer og tilbehør
- * Passer til all verdens krydder og urter
- * Er det aller magreste kjøttet fra husdyr
- * Gir den høyeste andel umettede fettsyrer ? blant husdyr
- * Er den matvaregruppen som øker mest i Norge
Tips til hva du kan bruke kyllingfilet til: Salater, wok, wrap, omelett, kylling med tilbehør som brun ris/villris/quinoa/bulgur/pasta, pizza, bakt kyllingfilet med mozzarella og hvitløk, pai, gryteretter, supper, kyllingspyd på tapasbordet og så videre.
Så her er det bare å spise hvitt kjøtt med god samvittighet! Enjoy!
– Silje Bjørnstad –
Hvitt kjøtt er godt og sunt:)
Bra det er flere som har skjønt det 😉 Hvitt kjøtt er digg!! 🙂
Kylling er digg! Veldig svak for kremet kylling i fløte med pasta til 🙂