I går lagde jeg meg kyllinggryte med kokosmelk og red curry-pose fra Santa Maria.
I tillegg hadde jeg oppi vannkastanjer og minimais, jeg ELSKER disse to ingrediensene, både i wok og gryteretter. Men du bestemmer selvfølgelig selv hva slags grønnsaker du vil ha oppi. 🙂
Jeg synes det smaker best med kylling i sånne gryter med thailandsk eller indisk smak, men det er jo fullt mulig å bruke biff av storfe, lam eller svinekjøtt også.
Stek kyllingen i stekepanne før du blander ut krydder og kokosmelk i en gryte og tilsetter kjøttet. Avhengig av grønnsaker så kan du steke eller koke de før du tilsetter de i gryta, men siden jeg bare hadde vannkastanjer og minimais denne gangen tok jeg det direkte oppi sammen med det andre. La alt varmes opp og putre i cirka 10 minutter. Server med salat og/eller kokt ris.
Husk en stor vannflaske ved siden av dette måltidet, dette kan være sterkt for ganen, men selvfølgelig også superdigg;)
Enjoy!
– Silje Bjørnstad –