Endelig fredag og da burde det vel friste å lage noe snadder til middag eller kvelds?Jeg innrømmer at jeg er skikkelig dårlig til å bake, men jeg synes allikevel det er kjempegøy. Særlig når jeg kan lage litt sunnere varianter av både “søppelmat” og kaker og lignende.
Her kommer en oppskrift på smakfulle pizzasnurrer som du egentlig kan putte hva du vil oppi. Men denne oppskriften gir deg tips til pizzafyll med skinke og/eller karbonadedeig.
Lager du 18 stk av denne oppskriften vil hver pizzasnurr inneholde cirka 120 kalorier.
Deig:
3 dl lunkent vann
1/2 pakke gjør
1 ss olje (Jeg liker å bruke rapsolje fordi den ikke gir så mye smak, men du kan selvfølgelig også bruke olivenolje)
1/2 ts salt
3 dl sammalt hvete fin/grovt (Bruk det du har, kaloriinnholdet per 100 gram er det samme, men grovere gir nok litt ekstra metthetsfølelse)
5 dl hvetemel
Pizzafyllvariant nr 1) Med skinke:
200 gram kokt skinke
1 paprika
1/2 rødløk (kan byttes ut med vårløk/gul løk)
2 ss tomatpurè
2 ss ketchup
1 1/2 ss vann
1 ss oregano
2 dl revet lettere gulost (Jeg foretrekker Jarlsberg eller Norvegia)
Pizzafyllvariant nr 2) Med karbonadedeig
400 gram karbonadedeig
1/2 gul løk
1/2 – 1 glass tomatpure
1 boks mais
2 dl lettere gulost
Slik gjør du:
Rør ut gjæren i lunkent vann og tilsett olje, salt og mel. La deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted. Kjevle deigen til en avlang firkant, ca. 30 x 40 cm.
Bland sammen tomatpuré, ketchup og vann, og fordel blandingen utover.
Skjær skinke i strimler, vårløk i skiver og paprika i små biter. Fordel fyllet utover og strø over revet ost og oregano. (Bruker du pizzafyllvariant nummer 2 steker du karbonadedeigen sammen med løk og tomatpure, fordel fyllet utover og strø over revet ost og oregano)
Rull sammen til en pølse, og skjær opp i ca 1,5 cm tykke skiver. Legg pizzasnurrene på et stekebrett kledd med bakepapir.
Etterhev snurrene i ca 20 minutter, og stek dem på 225 grader i 15-20 minutter.
Avkjøl pizzasnurrene på rist, server med salat.
Tips: Disse pizzasnurrene egner seg godt til å fryses ned, og er også enkle å ta med seg som matpakke/lunsj.
Enjoy!
– Silje Bjørnstad –