Hva med å lage dette herlige flettebrødet med smak av spennende urter i helga? Urtebrødet passer perfekt til for eksempel gryteretter, salater, supper og lasagne.
Denne oppskriften gir 2 flettebrød. Per porsjon a 35 gram: 70 kcal (Per 100 gram: 200 kcal)
5 dl vann 50 gram gjær 1 ts salt 1 ss olje 3 dl sammalt hvete, fin 1 1/2 dl hvete helkorn 9 dl hvetemelk 1 dl friske krydderurter, for eksempel oregano, bladpersille, timian etc. egg eller melk til pensling (Evnt valmuefrø til å drysse over deigen)
Smuldre gjæren i en bakebolle eller i en husholdningsmaskin, og hell over lunkent vann. Tilsett salt, olje og det meste av melet. Finhakk krydderurtene og ha det i deigen. Arbeid deigen godt til den er smidig og glatt, og ikke kleber. La deigen heve under plast på et lunt sted i ca. 30 minutter. Ha deigen på bakebordet og del i to. Trill hver deig ut i tre lengder og flett sammen. Legg dem på stekebrett med bakepapir og etterhev under plast på et lunt sted ca. 30 minutter. Pensle brødene med egg eller melk og dryss over valmuefrø eller oregano om du ønsker det. Stek brødene midt i ovnen på 200 grader i ca. 30 minutter. Avkjøl brødene på rist.