Her kommer oppskrift på to ny dressinger, denne gangen med sennep som hovedingrediens.
Enkel sennepsdressing:
1,5 ss dijonsennep
1,5 ss sherryeddik eller hvitvinseddik
1 eggeplomme
2 dl nøytral olje – Rapsolje eller solsikkeolje.
Salt og kvernet pepper
1,5 ss dijonsennep
1,5 ss sherryeddik eller hvitvinseddik
1 eggeplomme
2 dl nøytral olje – Rapsolje eller solsikkeolje.
Salt og kvernet pepper
Visp sammen sennep, eddik, eggeplomme, salt og pepper. Tilsett oljen i en tynn stråle litt etter litt under kraftig visping. Juster smaken med eddik, salt og pepper. For ekstra smak kan du gjerne vispe inn litt hakket sjalottløk, friske urter, gressløkk, dill eller estragon rett før servering.
Kremet sennepsdressing
1 ss ravigottesaus
2 ss grov sennep
2 ss majones
2 ss lettrømme
1/2 ts grovmalt pepper
Bland sammen alle ingrediensene og smak til med pepper og eventuelt litt sukker.
Sennepsdressingene passer godt til grønne salater, og smaker veldig godt sammen med kokte poteter, grønnsaker og kjøttretter.
Enjoy!
– Silje Bjørnstad –
0 kommentarer