Himmelsk sjokoladenytelse

Som jeg har sagt tidligere så er det sjeldent jeg har søtsug og spesielt den “bare-må-ha-sjokolade”-følelsen. Men når jeg får lyst på noe unner jeg meg dette og da skal det gjøres skikkelig. Så etter en dag på skolen og et skikkelig non-stop-regnvær her i Fuengirola fikk jeg så innmari lyst på hjemmelaget, ordentlig kakao. Eirin er jo ikke vond å be når “sjokolade” blir nevnt, og kakao ble det, i tillegg til “sjokoladefondue” bestående av ferske jordbær med smeltet sjokolade.

Vi klarte ikke å bestemme oss for om vi ville ha ren, mørk kakao eller melkesjokolde-kakao, så sjokoldedrikken ble laget av 50 gram 70% mørk sjokolade og 50 gram vanlig lys melkesjokolade sammen med noen desiliter melk. Er litt usikker på hvor mye, eventuelt lite, melk det ble, men det er ikke snakk om noe mer enn 5-6 desiliter hvertfall. Vi smeltet sjokolade i vannbad, tilsatte melken og lot dette varmes opp. Kakaoen ble helt fantastisk! Det er kanskje feil å kalle det kakao i det hele tatt. Varm sjokolade passer nok bedre, for vi det var jo egentlig det vi drakk, smeltet sjokolade tilsatt litt melk liksom. Uansett, det var så utrolig deilig, og så utrolig mektig.


Skikkelig fyldig og tykk konsistens på kakaoen = Fantastisk sjokoladenytelse.

Vi nøt jordbær og sjokolade i ulike varianter mens vi så på Disney-klassikeren Løvenes konge og hørte regnet bare pøse ned utenfor vinduet. Det var en perfekt onsdags ettermiddag.

Vi smeltet også både mørk og lys sjokolade sammen over vannbad og helte det over jordbærene. Etter den koppen med kakao og 4-5 jordbær med sjokolade var jeg sjokoladevrak og det ble jo en del igjen for å si det sånn. Sjokoladesuget ble utvilsomt tilfredstilt!

– Silje Bjørnstad –

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg