Fylt paprika er lett å lage, og kan varieres i det uendelige. Dette er en vegetaroppskrift, men du kan selvfølgelig putte det du selv liker i paprikaen.
Til denne varianten med ris trenger du:
4 store røde paprika
1 1/2 dl tørr ris
1/2 terning grønnsakbuljong
En neve cherrytomater (fordi som liker tomater…)
1/2 liten squash
1 gulrot
1 løk
2 fedd hvitløk
(Gurkemeie)
Salt, pepper og urtekrydder etter smak.
Kok risen i grønnsakbuljong, og ha gjerne litt gurkemeie i vannet! Da blir risen gul og fin. Finhakk løk og hvitløk (bruk hvitløkspresse hvis du har), og skjær squash og gulrot i tynne strimler. Fres løk, hvitløk, gulrot og squash i litt olje til løken er myk (men ikke brun). Del cherrytomatene i fire. Bland ris og grønnsaker, og krydre blandingen etter smak.
Skjær av toppen av paprikaene, fjern frøene. Ha i fyllet i paprikaene og sett på toppen igjen. Sett paprikaene i en ildfast form, og ha pittelitt vann i bunnen (bare nok til at bunnen så vidt dekkes). Stek på midterste rille på 180 grader i ca 20 – 25 minutter.
TIPS: Du kan gjerne bytte ut risen med couscous eller bulgur. Andre ingredienser som passer bra oppi paprikaen er for eksempel kjøttdeig, aubergine eller linser. Litt revet, smeltet ost på toppen smaker også godt! Fylt paprika fungerer bra som et lunsjmåltid, en lett middagsrett eller kveldskos. Server gjerne med salat og brød til.
Enjoy!
– Silje Bjørnstad –
(Bildet er hentet fra Google)
Foros Sobre Priligy Aaa Bodybuilding Keflex Doseage [url=http://cialibuy.com]cialis for sale[/url] Overseas Pharmacies Viagra Se Vende Con Receta Medica