Fruktsalat smaker alltid godt etter et mektig middagsmåltid. I tillegg til å være en sunn dessert går det jo også under 1 av “5 om dagen”, så nyt med god samvittighet! Lettvint og raskt å lage er det også.
Du kan selvfølgelig bruke hvilke som helst frukter du vil i hjemmelaget fruktsalat, men her kommer en oppskrift med varianter av de litt mer eksotiske frukttypene.
Til 4 porsjoner:
2 Kiwi
1 Mango
1/2 galiamelon
1/2 fersk ananas
Fjern skallet fra fruktene, skjær i biter og bland sammen.
Det er lov til å unne seg litt vaniljesaus, vaniljekesam eller en klatt med krem ved siden av, og her kommer en oppskrift på en krem med smak av pasjonsfrukt:
3-4 porsjoner
1 l lettmelk
5 dl lettmelk
35 gram maizena
50 gram sukker
2 eggeplommer
1/2 vaniljestang
pasjonsfrukt
Kok 4 dl av melken sammen med sukker og vaniljestang-frø. Pisk resten av melken sammen med eggeplommer og maizena. Ha den varme melken over eggeblandingen under omrøring. Varmes forsiktig opp igjen til det tykner. Smak til med saften fra pasjonsfrukten. Settes kaldt noen timer før servering.
Enjoy!
– Silje Bjørnstad –