Hjemmelaget marsipan

I slutten av april måned er det påskeferie og selv om jeg bor i Spania vet jeg at mange påskevarer som for eksempel Freias påskeegg og Nidars påskemarsipan har vært i salg i butikkene flere uker allerede.

Men hvorfor ikke prøve å lage sin egen marsipan? Denne oppskriften passer også for de som lever på en lavkarbo-diett.

Ingredienser:
250 g mandler
125 g sukrinmelis
2 eggehviter
2-3 dråper mandelessens

Eventuelt litt mørk sjokolade (minst 70%) til “glasur”.

Tilberedning:
Begynn med å skålde mandlene. Det gjør du ved å koke opp vann, ha mandlene i kjelen og la de trekke til skallet løsner. Kjøl av litt før du tar litt og litt av mandlene ut av vannet og begynner å sprette dem ut av skallet sitt. Hvis du skålder mye mandler på en gang er du lurt å bare ta litt og litt av mandlene ut av vannet slik at skallet ikke rekker å feste seg igjen før du får mandlene ut av skallet. Det er også lurt å la de skåldede mandlene tørke en dag eller to før du kverner dem. Det gjør kvernejobben mye enklere. Eller du kan rett og slett kjøpe ferdigskåldete mandler. (Du får også tak i ferdig mandelmel.)

Mal mandlene i en mandelkvern, eller i blenderen. Bland sammen mandler og sukrin. Kna inn eggehviter og sitron. Ikke ha i begge eggehvitene på en gang. Det kan hende at du klarer deg med 1 eggehvite.. Elt deigen godt. 
Sett deigen kaldt en liten stund før du ruller kuler.

Smelt mørk sjokolade over et vannbad. Bruk tannpirkere i kulene og dypp dem i den flytende sjokoladen.
Sett dem kaldt igjen til sjokoladen har stivnet helt.

Enjoy!

– Silje Bjørnstad –

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg