I slutten av april måned er det påskeferie og selv om jeg bor i Spania vet jeg at mange påskevarer som for eksempel Freias påskeegg og Nidars påskemarsipan har vært i salg i butikkene flere uker allerede.
Men hvorfor ikke prøve å lage sin egen marsipan? Denne oppskriften passer også for de som lever på en lavkarbo-diett.
Ingredienser:
250 g mandler
125 g sukrinmelis
2 eggehviter
2-3 dråper mandelessens
Eventuelt litt mørk sjokolade (minst 70%) til “glasur”.
Tilberedning:
Begynn med å skålde mandlene. Det gjør du ved å koke opp vann, ha mandlene i kjelen og la de trekke til skallet løsner. Kjøl av litt før du tar litt og litt av mandlene ut av vannet og begynner å sprette dem ut av skallet sitt. Hvis du skålder mye mandler på en gang er du lurt å bare ta litt og litt av mandlene ut av vannet slik at skallet ikke rekker å feste seg igjen før du får mandlene ut av skallet. Det er også lurt å la de skåldede mandlene tørke en dag eller to før du kverner dem. Det gjør kvernejobben mye enklere. Eller du kan rett og slett kjøpe ferdigskåldete mandler. (Du får også tak i ferdig mandelmel.)
Mal mandlene i en mandelkvern, eller i blenderen. Bland sammen mandler og sukrin. Kna inn eggehviter og sitron. Ikke ha i begge eggehvitene på en gang. Det kan hende at du klarer deg med 1 eggehvite.. Elt deigen godt.
Sett deigen kaldt en liten stund før du ruller kuler.
Smelt mørk sjokolade over et vannbad. Bruk tannpirkere i kulene og dypp dem i den flytende sjokoladen.
Sett dem kaldt igjen til sjokoladen har stivnet helt.
Enjoy!
– Silje Bjørnstad –
yammi!!!!
Nyt med gooood samvittighet! 🙂
Cialis 20 Miligramos Propecia Kaufen Forum Buy Amoxicillin Online Usa [url=http://truthaboutstaininggrid.com][/url] Propecia Compare Prices