Vi er i Thailand!

Allright, sorry for lite blogging, men når man er ute på reise så skjer det gjerne en del som gjør at man ikke tenker på å blogge hver eneste dag. Uansett, etter en laaang tur fra Malaysia og over grensa til Thailand i går har vi endelig kommet til Koh Phanang. Her skal vi være i tre dager og grunnen til at vi reiste hit var fordi vi vil være med på Half Moon Party som er 10.mai! Egentlig er det vel FullMoonParty som er den største greia, men når det arrangeres er ikke vi her, så da får man ta til takke men det man kan være med på! 🙂

Oppdatering: Etter 2 netter i Kuala Lumpur reiste vi videre i Malaysia og til et nydelig sted som heter Penang. Her var det tydeligvis de “rike og mer velstående” Malaysia-folka som holdt til, masse flotte hus, hoteller og grønne områder. Vi ble kjent med en fra Australia som vi blant annet leide bil sammen med. Dermed kom vi oss litt rundt på Penang, blant til både “Nature Park” med 1 times gåtur i skikkelig regnskogjungel, Monkey Beach med naturligvis en haug med apekatter, og en lang sandstrand der vi prøvde både “Banana Boat” og “Jetski/Vannscooter”. Jetski-turen var helt vilt gøy, jeg og Eirin lo seriøst sammenhengende i 20 minutter, og sånne ting kan aldri gå for fort!! Dette skal prøves flere ganger! Hotellet vi lå på var forresten helt sykt. 4stjerners med svømmebasseng og Spa funker for oss, hotellfrokosten var slik som hotellfrokoster skal være og vel så det, vi hadde kingsize-room med kingsize-bed. Vi vet å leve backpacker-livet “Norwegian Style”. Begge kjørte også bilen vi leide, første gang vi sitter på med hverandre kjører vi med en bil med rattet på feil side OG på feil side av veien. Jeg har ikke en gang med meg førerkortet mitt… (Sorry mamma). Men null skade skjedd, vi har bevist at vi ER gode på å kjøre bil, enten vi kjører på venstre eller høyre side av veien.

”Pompel & Pilt” tar splitthopp og knebøy i solnedgangen i Penang.


Hotellrommet vårt i Penang.


“In the jungle, the mighty jungle..”


Etter noen dager i Penang skulle vi videre til Thailand. Vi bestilte buss/van/båtbillett dagen før vi reiste. Tidstabeller er tydeligvis oppskrytt her i Asia, vi skulle reise klokka 12.00, og var avgårde cirka klokka 13.00. Men det kunne jo vært verre. Etter altfor mange timer i en fullstappet van med noe som knapt kan kalles air condition og etter 3-4 passkontroller, var vi i Thailand og planen var å ta båten videre til Koh Samoi, være der 1 natt og ta båten videre til Koh Phanang neste dag. For å si det sånn, thailandske og malaysiske reisearrangører er ikke alltid å stole på, så når vi skulle ta båten til Koh Samoi fikk vi beskjed om at det ikke gikk båt dit og i tillegg at billetten vår ikke var gyldig. Klokka var 23.00 på kvelden, vi hadde reist i 11 timer og selv om vi allerede hadde booka 1 natt på ett hotell på Koh Samoi var vi mest keen på å bare komme frem til et sted. Dermed bestemte vi oss for å ta dagens siste båt til Koh Phanang som akkurat skulle til å reise og som ville være fremme cirka klokka 6 morgenen etter. Vi betalte sikkert altfor mye for den j… båtbilletten, men vi er bare glade vi slapp å overnatte i en mørk bakgate på havna sammen med stressa og pengeinnkrevende thailandske menn. (Igjen, slapp av mamma, alt bare vel!)

Vi kom i hvertfall frem til Koh Phanang i dag morges og jeg sov faktisk 4-5 timer på den nattbåten som var utstyrt med “senger”. (Det vil si 5 cm harde madrasser som lå ved siden av hverandre i et større rom der vi var tilsammen omtrent 30 stykker) Etter båtturen tok vi taxi til hotellet og skal si det var godt å komme frem!!! Resten av dagen har gått med til sløving i sola, avslapping i bungalowen vår, gåtur på stranda og en HERLIG middag på hotellrestauranten. Vi bare ELSKER maten her i Asia!!! I tillegg er det bursdagen til Eirin i dag, hun er nå offisielt 23 år gammel!! 😉 Dermed har vi spandert på oss 90 minutters aromamassasje og ansiktsbehandling, og vi har prøvd massasje både i Filippinene, Bali og Malaysia, men denne massasjen var seriøst den beste vi har opplevd. Er det noe de thailandske damene kan så er det å kna og gnikke på kroppen din. Gjerne bare sette deg opp i bru også, for plutselig ligger det en thaidame under deg med beina i ryggen din og føtter som tramper og gnur på både ribbein og hofter. Deilig!

Og til deg Eirin: Selv om det ble en litt ikkeplanlagt start på bursdagen din så håper jeg du har hatt en fin dag alt i alt! Du er bare en helt fantastisk og herlig person. Unik er du, og du får meg alltid til å le. Du ler jo 23 av 24 timer i døgnet. Digger deg! GRATULERER MED DAGEN!!! 🙂

Forresten: Asiatere med silikon er feil. (Quote: Eirin Rogn)

Forresten igjen: Hvorfor bare ikke slå sammen Malaysia og Thailand? Så kan det hete “Thailaisia”. Slipper å kjøre gjennom grensa og hoppe ut og inn av bilen 20 ganger på grunn av “immigration controll.” (Silje tenker høyt…)

 Og en siste liten ting, jeg og Eirin har allerede begynt å grue oss til hjemreisen. Vi vil ikke hjem!! Og vi fatter ikke hvorfor ikke flere reiser når de har muligheten?! Det er verdens beste følelse!! VI VIL BARE REISE MER MER MER!!!

– Silje Bjørnstad & Eirin Rogn –

(Også må jeg benytte sjansen til å fortelle “tøffel-kjæresten” min at jeg savner deg så kjempemass

1 kommentar
  1. Hei jenter! åååh, som jeg missunner dere! GRATULERER SÅ MYE MED DAGEN EIRIN 😀 høres ut som dere har det helt fantastisk 😀 håper du tar godt vare på gulljenta mi, Silje 😀 kose dere masse på half moon party! kommer til å bli fantastisk! hvis dere tryner, bruk hendene til å ta dere for, merk mine ord! :p ikke kult å vandre rundt der med sprengt nese og veranda leppe 🙂 goooo klem 😀

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg