Enkel grønnsakssuppe

Noe av det jeg liker best med Oslo er de fristende utenlandske frukt&grønt-sjappene med alle slags mulige frukter og grønnsaker, samt krydderier, oster, sauser og nøtteposer og mye annet godt og spennende.

Min favoritt er helt klart den populære butikken “Sultan” på Grünerløkka, ferske og gode råvarer til en billig penge.

Vi er fortsatt i august måned, men siden det omtrent er minusgrader og regnet bare pøser ned er det ingen tvil om at høsten er på vei. Så etter en gåtur i regnet her om dagen fikk jeg så lyst på grønnsakssuppe – sunt, enkelt og GODT!

Fra “Sultan” kjøpte jeg med meg pastinakk, purre, hodekål og kålrot. Sammen med gulrøtter og grønnsaksbuljong ble det en smakfull og mettende grønnsakssuppe. Prøv den og spis den som en varm lunsj, enkel middag eller varmende kveldsmat nå som gradene synker og høstfølelsen kommer snikende.

Jeg lager alltid en større porsjon når jeg først skal lage suppe slik at jeg enkelt kan varme den opp igjen dagen etter som et mellommåltid eller lignende. Hjemmelaget er og blir best! Posesupper er veldig enkelt i hverdagen, men lager du suppa selv slipper du alle fancy tilsetningsstoffer og ikke minst så haaaater jeg den sterke saltmaten som finnes i omtrent alle posemat-løsningene. 

Anyway…. Jeg har liksom ikke noe eksakt mål når det gjelder suppelaging, men det jeg brukte denne gangen tror jeg blir omtrent 3 porsjoner:

1/2 hodekål
1 pastinakk
3 gulrøtter
1 kåltot
Purreløk
1- 2 Grønnsaksbuljong
Vann

Skjær og del opp alle grønnsakene. Kok opp ønsket mengde vann (jeg bruker egentlig lite vann i grønnsakssuppe, til det så vidt dekker over grønnsakene). Bland ut 1-2 buljongterninger i vannet og la det koke opp. Tilsett deretter hodekål, gulrot og kålrot og la dette koke 5-6 minutter. Ha oppi pastinakk og purre, og la alt koke på lav-middels varme til grønnsakene er blitt møre. Krydre etter eget ønske.

 Pynt opp med friske urter som for eksempel oregano, gressløk, eller rosmarin i suppeskåla like før servering. Da ser det bedre ut samt at suppa får en ekstra piff i smaken. 🙂

Enjoy!

 

– Silje Bjørnstad – 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg