Taco på en mandag? Ja, hvorfor ikke? Hvertfall når ingrediensene er sunn kyllingfilet, grønnsaker og ikke minst hjemmelaget tacokrydder! For det er nemlig ikke vanskelig å få til sin egen tacokryddermiks som smaker myyyye bedre og er myyyye sunnere enn de ferdigblandingene man kan få i butikken. (Visste du for eksempel at de posene blant annet har masse unødvendige tilsetningsstoffer, sukker og at 1/3 av innholdet er SALT!!!)
Uansett, her er tacokrydderblandingen jeg og Joakim brukte til gårsdagens tacomiddag:
2 ss paprikakrydder
2 ss spisskummin
2 ss chilipulver
1-2 ts hvitløkspepper
1-2 ts havsalt
Forslag til andre krydder å putte oppi: Oregano, hvitløkspulver, løkpulver, knuste chiliflak. Prøv deg frem og finn din favorittmiks!! 🙂
Miks sammen alt krydderet oppi en liten bolle og ha over kyllingbitene (eller karbonadedeigen/kjøttdeigen hvis du bruker det) sammen med 1 – 1,5 dl vann. Bland sammen og la alt bli varmt og småkoke i ca 5-7 minutter.
Ellers så er det en annen ting som kjennetegner kyllingtacoen vår. Nemlig at vi steker rødløk og paprikastrimler sammen med kyllingfileten.”Smaker godt”! 😉
Server med ønsket tilbehør og nyt den herlige hjemmelagde tacokryddersmaken 🙂
Enjoy!
– Silje Bjørnstad – (Og Joakim da)
Nam så godt det så ut! Kjempesmart å lage eget krydder!
Det MÅ prøves!! 😀 Kan ikke sammenlignes med de ferdigblandingene, er så mye bedre og “kraftigere” smak. 😉