Kan disse friste til helga kanskje? Det burde de for de er meget gode. 🙂
Pizzasnurrer ca 18 stk:
Deig:
3 dl lunket vann
1/2 pakke gjær
2 1/2 dl sammalt hvete grov
4 1/2 dl hvetemel
1/2 ts salt
1 ss olivenolje
Fyll:
400 g karbonadedeig
1/2 løk
2 dl lettere gulost, revet
1 glass pizzasaus/tomatpure
Oregano
(Ta gjerne på mais, paprika, sopp eller dine egne favorittingredienser)
Rør ut gjæren i vannet og tilsett olje, salt og mel. La deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted. Finhakk løk og stek denne sammen med karbonadedeig. Tilsett pizzasaus/tomatpure i karbonadedeigen og bland sammen. Kjevle deigen til en avlang firkant, ca 30 X 40 cm. Smør karbonadedeigblandingen utover og ta på ost (la det bli igjen litt ost). Rull sammen til en pølse og skjær i ca 1,5 cm tykke skiver. Legg snurrene på et stekebrett med bakepapir. Dryss over resten av osten.
Etterhev pizzasnurrene i ca 10 minutter og stek dem på 225 grader i 10-15 minutter. En pizzasnurr er cirka 120-130 kcal.
Det her er noe helt annet enn papirsmak-grandiosa-pizzasnurrer for å si det sånn. Ikke at det skal så mye til…
Enjoy!
– Silje Bjørnstad –