Stekt kylling i fløtesaus og blomkålmos.

 

Til to porsjoner:

1 rødløk
1 rød paprika
2 kyllingfileter (300 gram)
1 blomkål
Matfløte
Salt & Pepper
Paprikakrydder 
Eventuelle andre grønnsaker 

Skjær opp kylling og stek i litt smør/olje. Når kyllingen begynner å bli gjennomstekt krydrer du med paprikakrydder og har oppi løk- og paprikastrimler og la dette surre i 5-6 minutter. Deretter har du oppi fløte til det dekker stekepannebunnen og lar dette trekke, gjør dette to ganger – se ann og tilsett mer fløte om ønskelig hvis det blir “tørt”.

Samtidig skjærer du opp blomkålen i buketter og koker denne til den blir myk. (ca. 7-8 minutter da du koker det i biter, cirka 15-18 minutter da du koker en hel blomkål). Deretter heller du av vannet og putter blomkålbukettene tilbake i kjelen. Tilsett en liten slump matfløte og bruk en stavmikser til å lage “blomkålmos/blomkålpure”. (Du kan også ha oppi en liten smørklump og tilsette litt muskat-krydder for ekstra smak). 

 

En deilig (lavkarbo) middagsrett. Ingen tvil om at naturlige råvarer smaker best!

Server med ønsket tilbehør og enjoy!!! 😀

– Silje Bjørnstad – 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg