Testdag nummer 2

Da er man i gang med LCHF-prosjektet og for å danne en baseline er det som tidligere nevnt 2 uker med normal kost og testing før man går over til 3 uker LCHF-diett og påfølgende testing for å se eventuelle forskjeller.

I går var det FMD-test på Aker sykehus der man sjekker “Flow-mediated dilation” – årenes evne til å utvide seg når behovet for blod og oksygen øker. Dermed “stenger” man av blodtilførselen til den ene armen i fem minutter for så å løse opp og sjekke hvor fort blodet strømmer igjennom via å se på ultralyd. 

Resultatet var (jeg siterer) “Superbra”.  

I dag er det VO2-maks-test som skulle gjennomføres og jeg var så nervøs. Følelsen “GRUGLEDER SEG” har vel aldri vært mer passende. Samtidig så var jeg så forberedt på at denne testen skulle gjennomføres på tredemølle, men neida, den skulle gjennomføres på sykkel. Og jeg som H A T E R spinning og alt som har med sykling og gjøre… Men jeg overlevde og det var jo bare gøy, når man var ferdig vel og merke.

Selve testen bestod av at man begynner å tråkke for så å øke motstanden hvert halve minutt til beina bare stopper opp. Og det kan jeg love deg at de gjorde! Hodet ville bare tråkke på og psykisk hadde jeg så mye mer å gi, men beina bare “Nei, skjer ikke” – egentlig en veldig irriterende følelse når melkesyra kommer og tar over. ;p

Uansett så var testresultatet over gjennomsnittsverdien for jenter på min alder (20-29 år) med et resultat på 39,2, noe som jeg kan være fornøyd med. 

VERDITABELL FOR VO2-MAKS:

Så blir det jo spennende å se hva man ligger på i neste test som er om 5 uker! 😀

– Silje Bjørnstad – 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg