Oppskrift: Skolebrød og boller – lavkarbo

Bolleoppskrift:

160 gram mandelmel
2 egg
10 ss kremfløte
6-7 ss sukrin (Denne mengden kan du justere selv avhengig av hvor søt du ønsker deigen)
en klype salt
100 gram smør
1 ts toppet bakepulver 
3-4 ss fiberhusk
4 ss kardemomme 

Pisk sammen egg og sukrin. Tilsett deretter fløte. Bland det tørre sammen og tilsett dette i blandingen. Smelt smøret og ha dette oppi til slutt. La deigen hvile i 12-15 minutter før du triller ut boller på et brett med bakepapir. Stek midt i ovnen på 180 grader i cirka 20 minutter.

 

Næringsinnhold per 100 gram:

273 kcal, 3,8 gram karbohydrater, 13,9 gram protein, 22,6 gram fett.

Skolebrød

Bruk samme oppskrift og fremgangsmåte som bolleoppskriften, men husk å gjøre de litt flatere enn vanlige boller og trykk ned midten slik at du kan fylle de med deilig eggekrem med vaniljesmak etter steking. 

Eggekrem 

2 eggeplommer
2 ss johannesbrødkjernemel (blandes godt ut med ca 1-1,5 dl vann)
1 vaniljestang/1 teskje vaniljepulver
2,5 dl helmelk
1 dl kremfløte
0,8 dl sukrin

Skrap ut frøene i vaniljestangen (eller vaniljepulver) og ha oppi en kjele sammen med helmelken. Kok opp og pisk jevnt hele tiden.

 

La melkeblandingen stå å hvile mens du pisker eggeplommer sammen med sukrin og johannesbrødkjernemelblandingen. Hell melkeblandingen over i eggeblandingen mens du pisker hele tiden. Avkjøl deretter blandingen i kjøleskapet i cirka 30 minutter. Da dette er avkjølt pisker du krem av kremfløte og vender dette inn i melk&eggeblandingen.  

 

TIPS: Denne eggekremoppskriften kan også brukes som lavkarbo-vaniljesaus, bare hold igjen litt på johannesbrødkjernemelblandingen og kremen. 

Lag melis av sukrinmelis og vann og strø over kokosmasse. 

 

Enjoy!

– SIlje Bjørnstad – 

2 kommentarer
    1. Testet de ut idag:) Misforsto litt med bakepulver, så tok en full spiseskje isteden for teskje. Smaken ble litt rar pga det tror jeg. Men vaniljekremen var vellykket:)

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg