Oppskrift: Skolebrød og boller – lavkarbo

Bolleoppskrift:

160 gram mandelmel
2 egg
10 ss kremfløte
6-7 ss sukrin (Denne mengden kan du justere selv avhengig av hvor søt du ønsker deigen)
en klype salt
100 gram smør
1 ts toppet bakepulver 
3-4 ss fiberhusk
4 ss kardemomme 

Pisk sammen egg og sukrin. Tilsett deretter fløte. Bland det tørre sammen og tilsett dette i blandingen. Smelt smøret og ha dette oppi til slutt. La deigen hvile i 12-15 minutter før du triller ut boller på et brett med bakepapir. Stek midt i ovnen på 180 grader i cirka 20 minutter.

 

Næringsinnhold per 100 gram:

273 kcal, 3,8 gram karbohydrater, 13,9 gram protein, 22,6 gram fett.

Skolebrød

Bruk samme oppskrift og fremgangsmåte som bolleoppskriften, men husk å gjøre de litt flatere enn vanlige boller og trykk ned midten slik at du kan fylle de med deilig eggekrem med vaniljesmak etter steking. 

Eggekrem 

2 eggeplommer
2 ss johannesbrødkjernemel (blandes godt ut med ca 1-1,5 dl vann)
1 vaniljestang/1 teskje vaniljepulver
2,5 dl helmelk
1 dl kremfløte
0,8 dl sukrin

Skrap ut frøene i vaniljestangen (eller vaniljepulver) og ha oppi en kjele sammen med helmelken. Kok opp og pisk jevnt hele tiden.

 

La melkeblandingen stå å hvile mens du pisker eggeplommer sammen med sukrin og johannesbrødkjernemelblandingen. Hell melkeblandingen over i eggeblandingen mens du pisker hele tiden. Avkjøl deretter blandingen i kjøleskapet i cirka 30 minutter. Da dette er avkjølt pisker du krem av kremfløte og vender dette inn i melk&eggeblandingen.  

 

TIPS: Denne eggekremoppskriften kan også brukes som lavkarbo-vaniljesaus, bare hold igjen litt på johannesbrødkjernemelblandingen og kremen. 

Lag melis av sukrinmelis og vann og strø over kokosmasse. 

 

Enjoy!

– SIlje Bjørnstad – 

2 kommentarer

    1. Testet de ut idag:) Misforsto litt med bakepulver, så tok en full spiseskje isteden for teskje. Smaken ble litt rar pga det tror jeg. Men vaniljekremen var vellykket:)

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg