Du trenger:
Paibunn:
4 små/medium egg (eller 3 store)
1 dl kremfløte
ca 25 gram ekte meierismør
Paifyll:
0,5 dl helmelk
0.5 dl kremfløte
100 gram bacon
200 gram brokkoli
150 gram ost
Eventuelt litt salt og pepper/andre krydder/urter
Smelt smør og ha dette oppi en paiform/ildfast form. Sett ovnen på 225 grader. Visp raskt sammen egg og 1 dl kremfløte og ha denne blandingen oppi paiformen med det smeltede smøret. Stek “paibunnen” til overflaten er tørr og har fått farge. Ta ut formen og la den hvile.
Skjær bacon i biter og brun dette lett i stekepannen. Kok brokkolibukettene og fordel dette oppi paiformen sammen med baconbitene.
Riv ost og bland sammen med helmelk og resten av kremfløten. Hell over osteblandingen, krydre med eventuelt ønsket krydder/salt/pepper og stek paien i 10-15 minutter til osten er smeltet og overflaten ser innbydende ut.
Server gjerne med en grønn salat ved siden av. Og husk at fyllet kan varieres som du selv ønsker, enjoy!
Pairester oppbevarer du i kjøleskapet – det smaker like godt dagen etter, både kald og oppvarmet.
– Silje Bjørnstad –