Du trenger:
Paibunn:
4 små/medium egg (eller 3 store)
1 dl kremfløte
ca 25 gram ekte meierismør
Paifyll:
0,5 dl helmelk
0.5 dl kremfløte
100 gram bacon
200 gram brokkoli
150 gram ost
Eventuelt litt salt og pepper/andre krydder/urter
Smelt smør og ha dette oppi en paiform/ildfast form. Sett ovnen på 225 grader. Visp raskt sammen egg og 1 dl kremfløte og ha denne blandingen oppi paiformen med det smeltede smøret. Stek “paibunnen” til overflaten er tørr og har fått farge. Ta ut formen og la den hvile.
Skjær bacon i biter og brun dette lett i stekepannen. Kok brokkolibukettene og fordel dette oppi paiformen sammen med baconbitene.
Riv ost og bland sammen med helmelk og resten av kremfløten. Hell over osteblandingen, krydre med eventuelt ønsket krydder/salt/pepper og stek paien i 10-15 minutter til osten er smeltet og overflaten ser innbydende ut.
Server gjerne med en grønn salat ved siden av. Og husk at fyllet kan varieres som du selv ønsker, enjoy! 🙂
Pairester oppbevarer du i kjøleskapet – det smaker like godt dagen etter, både kald og oppvarmet.
– Silje Bjørnstad –