Tidligere denne uka prøvde jeg og Fredrik oss på noe som kunne ligne hjemmelaget kebab. Jeg liker ikke “vanlig kebab” som du kan få kjøpt på diverse jalla-kebabsjapper og i tillegg er jeg fan av hjemmelaget O R D E N T L I G mat, og denne “kebabtallerkenen” ble absolutt godkjent fra oss begge!
Kjøttblandingen:
1 pakke karbonadedeig
1 rødløk
2-3 ss spisskummin
1 ss chilipulver
Eventuelt 1/2 chili hvis du liker det sterkt
1-2 presset hvitløksfedd
Stek kjøttet til det får litt farge før du har oppi presset hvitløk og rødløk som er skjært opp i strimler. Tilsett krydderblandingen og chili og la det stå å varme seg noen minutter slik at smakene får satt seg.
Rød kebabsaus (Chilisaus)
1/2 boks hakkede tomater
2 ts chilipulver
1 ts paprikakrudder
Litt salt og pepper
Hvit kebabsaus
1 dl kesam original
1 dl yoghurt naturell
2 fedd presset hvitløk
Salt og pepper
Salat:
Isbergsalat
Mais
Agurk
Rød paprika
Da er det bare å smelle alt sammen på en tallerken eller i et pitabrød, kombinasjonen av sausene og kjøttblandingen og salaten ble overraskende digg!
Enjoy!
– Silje Bjørnstad –
JEG ER NI ÅR HAR PLANER OM Å LAGE DENNE TIL FORELDRENE MINE HÅPER DET SMAKER 🙂 FRISTER MEG