“Julemarsipan, påskemarsipan”…. Marsipan er digg året rundt! Og når man kan lage en sunn marsipan-variant er det bare å gomle i vei med god samvittighet.
Du trenger:
5 ss sukrinmelis
5 ss mandelmel (jeg har hørt at man “ikke kan bruke fettredusert mandelmel, men det gikk da helt fint for min del….)
2 – 3 dråper mandelessens
2 eggehviter
1 ts vaniljepulver (valgfritt, men det gir faktisk en litt “rundere/mykere” smak)
Visp eggehvittene litt før du tilsetter mandelmel, sukrinmelis, vaniljepulver og mandelessens.
Sett marsipandeigen i kjøleskapet cirka 1-2 timer slik at den blir litt fastere og lettere å forme.
Deretter er det bare å forme i vei. Selv lager jeg små minimarsipankuler og minimarsipanbrød fremfor å lage en stor og feit marsipangris.
Enjoy! Oppbevar i kjøleskapet og nyt en marsipankule eller to (eller tre eller fire slik som meg….) som “snacks” eller “dessert” 😉
Du kan selvfølgelig også lage litt mer variasjon ved å for eksempel tilsette konditorfarge, dyppe marsipan i smeltet mørk sjokolade eller drysse over hakkede nøtter.
– Silje Bjørnstad –
Denne ble alt for løs, sikker på at du har skrevet riktig eggehvitemengde?
Britt Lund: Hei! Ja, dette er det jeg bruker 🙂 Er det for løs masse så kan du bare tilsette mer tørrvare (Mandelmel/sukrinmelis).
Og det er viktig at deigen hviler kaldt i 1-2 timer slik at massen blir fastere 🙂