Ovnsbakte skiver av squash med ulike krydder er et tilbehør som kan brukes til MYE, eller du kan bare spise det som snacks.
Tidligere denne uka lagde jeg meg salat med kyllingspyd og nettopp sånne squashskiver – nam. Jeg innrømmer at jeg ikke kan ta æren for kyllingspydene denne gangen da de er fra denne svenske pakningen:
“Kyllingspyd med peanøttsaus”. 50 stk i en pakning som du oppbevarer i fryseren og bare varmer opp i stekeovnen i 15 minutter. De kan absolutt anbefales!
Ovnsbakte squashskiver:
1 squash
Valgfritt kryddet (For eksempel grillkrydder, oregano, timian, paprikapulver etc)
Skjær opp squashen i litt tykkere skiver og legg de på bakepapir på et stekebrett. (Du kan la skivene “tørke” litt på et tørkepapir i noen minutter først for å redusere litt av vannmengden, da blir de litt mer «crispy».)
Krydre med ønsket krydder over skivene og stek i stekeovnen på 225 grader i cirka 20-25 minutter. (Avhenger av hvor myk eller crispy konsistens du vil ha, men etter 20 minutter er de litt harde i kanten og mykere mot midten )
Til dessert: Verdens enkleste “bær-is-smoothie”:
200 gram fryste bær
1-1,5 dl melk
Søtningsmiddel
Putt alt i en blender, hell smoothien oppi et glass og NYT.
ENJOY!
TIPS: Pakk resten av squashen i aluminiumsfolie før du legger den tilbake i kjøleskapet. Da holder den bedre på fuktigheten og “tørker ikke” ut så fort.
– Silje Bjørnstad –