Jeg prøvde meg på noe sjokoladeis-og-vaniljeis-lignende dessert i går, oppskrift inspirert av kristine weber sin blogg (hun har så mange digge oppskrifter!) Perfekt avslutning på middagen eller på kvelden om man er lysten på noe søtt og godt, men ønsker noe som ikke inneholder for mange kalorier eller rett og slett en sunnere sjokoladeisvariant uten sukker.
Uansett, her er det du trenger til 2 porsjoner (som jeg fordelte på 2 ulike smaker)
4 eggehvitter
4-5 ss sukrinmelis (smak deg frem for hvor søtt du vil ha det
2-3 ts kakao
Noen dråper vaniljeessens
1/2 ts vaniljepulver
Pisk eggehvittene stive og luftige sammen med sukrinmelis. Ønsker du å prøve to smaker deler du opp blandingen og har oppi kakao i den ene, og vaniljeessensdråper + vaniljepulver i den andre. (Det smaker nok godt med moste bær også!! :)) Bland godt sammen før du setter herlighetene i fryseren og husk å røre innimellom!
Anbefaler å spise “isen” etter 20-30 minutter.
(Jeg hadde ikke tålmodighet til å vente lenger etter at det hadde gått 20 minutter, og da ble det nesten som som sjokolademousse-is! Even better! <3 )
Enjoy!
– Silje Bjørnstad –
FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN – KLIKK HER.
siljebjornstad: Fin blogg 🙂
Åh den oppskriften er nå skrevet ut og skal prøves i helgen!!!! Liker særlig at den er melkefri, da kan min datter også få 😀
Mmmmmmm hørtes Nice ut:-) Dette må prøves ut:-) takk for tips
Så nydelig ut! Kan man bruke sukrinsukker i stedet for sukrinmelis? Og mye kalorier?
Mette Karlsen: Hei! Sukrin vil ikke gi samme konsistens, så her vil jeg nok anbefale sukrinmelis som er mer finkornet og “enklere blander” seg med de andre ingrediensene til det blir is-aktig. 🙂
Hvor mange kalorier?
Mette Karlsen: Hele oppskriften ligger på cirka 150-160 kalorier (vil varierer bitte litt avhengig av eggestørrelse og hvordan teskjeene med kakaopulver ser ut (toppede vs ikke-toppede skjeer etc;) )
Det så utrolig godt ut!!
Iselin Renée: Det var SÅ godt!! Hehe!! Kunne spist sånn hver dag 😀