Til cirka 5 stk:
40 gram mandelmel
1 stor moden banan
1 egg
1 ss original kesam
2-3 ss sukrinmelis
1/2 ts bakepulver
Litt kanel og kardemomme
Pisk egg og sukrinmelis. Mos bananen godt med en gaffel og ha oppi blandingen. Tilsett alt det tørre og bland godt sammen. Fordel i muffinsformer. (Mandelmel absorberer mye væske, så tilsett eventuelt litt melk eller mer kesam om du synes røren blir for tynn).
Stek på 180 grader i cirka 12-15 minutter (Følg med etter 12 minutter, og det er mulig muffinsene trenger 4-5 minutter ekstra avhengig av hvor mye røre det er i muffinsformene.
Som kakeglasur prøvde jeg meg frem med kesam+romessens+sukrinmelis og kesam+vaniljepulver+sukrinmelis. Ha på topping når muffinsene er avkjølt. Personlig synes jeg vanilje-glasuren smakte best! 🙂
Du kan selvfølgelig fint bytte ut banan mot andre frukter eller bær i muffinsrøre, for eksempel blåbær/bringebær, eplebiter, sitronskall + sitrondråper etc.
Enjoy!
– Silje Bjørnstad –
FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN – KLIKK HER.
De så herlige ut Silje!! 🙂
Du er så flink til å lage så mye godt altså! Det der må jeg også prøve meg på. For en med melkeallergi så kan jeg kanskje bytte ut kesam med kokosmelk?
villvilla: 4 av 5 gikk ned på første smaksprøve! ;p
Kristine: Ja, i røra er det jo brukt kun 1-2 ss kesam så at du bytter ut det med kokosmelk vil nok ikke gjøre noen stor forskjell! 😉 Også blir jo deilig kokossmak i tillegg! Også lage melis av sukrinmelis og strø over kokosmasse? Nam, fikk vann i munnen bare av tanken jeg! 😉
Naaaam! Høres perfekt ut til å senke sukkersuget!! Denne bloggen liker jeg 🙂