Eksperimenterte litt på kjøkkenet i går og fant ut at appelsinfromasj måtte være en perfekt dessert nå i påsken. Denne er kjempeenkel å lage, samtidig som den ikke inneholder sukker og sammen med marengsfluff ligger på kun ca 65 kalorier per porsjon! Og smaken? Y-u-m-m-y!!! :):):)
Appelsinfromasj – 2 porsjoner
2 eggehvitter
Sukrinmelis (smak deg frem)
Saften fra 1/2 appelsin
3 gelatinplater
Stivpisk eggehvitter sammen med sukrinmelis. Legg gelatinplatene i kaldt vann et par minutter før du klemmer ut vannet og legger platene over i litt kokende vann (0,5-1 dl vann). Bland inn gelatinvannet inn i eggehvitt-sukrinmelis-blandingen.
Klem saften fra en 1/2 appelsin oppi og rør rundt. Fordeles i to skåler og settes kaldt i kjøleskapet i 45-60 minutter. Appelsinfromasjen bør spises samme dag som du lager den.
Jeg fordelte denne basisrøren i to ulike deler og lagde 1 porsjon appelsinfromasj og 1 porsjon sitronfromasj. Da med noen dråper sitronessens og litt sitronsaft fra flaske. Det ble også veldig deilig og jeg tror at med saften fra en fersk sitron blir det enda bedre 😉
Jeg lagde også marengs av 2 eggehvitter og sukrinmelis. Deretter fordeler du røren i “små marengsflekker” på et bakepapir (jeg brukte muffinsformer da det var tomt for bakepapir). Stekes på 175 grader i cirka 15-16 minutter og deretter 5 minutter på 100 grader, men følg med etter 12-13 minutter da steketiden vil variere avhengig av hvor store marengsfluffene er.
Enjoy!
– Silje Bjørnstad –
FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN – KLIKK HER.
NAAM, TAKK FOR TIPSET!
iselinilsen: 😀 Fikk skikkelig påskestemning av den appelsinfromasjen! Hehe, den var så god! Du må si ifra hva du synes om du lager den 😉 God påske! 🙂