Denne sausen er veldig enkel og veldig god! Passer godt til på kylling/kalkun og til fisk.
Eplesaus:
3 dl eplejuice/eplecider
1 eple
1,5 – 2 dl creme fraiche
1/2 – 1 ts sukrin
(Evnt litt johannesbrødkjernemel eller maizena til å gjøre sausen tykkere)
Kok opp eplesaus, tilsett epleterninger og la eplebitene trekke i den varme eplejuicen i 2 minutter. Sil ut epleterningene og kok eplejuicen inn til det halve.
Tilsett deretter creme fraiche og kok til sausen tykner. (ha oppi litt jbkm/maizena hvis du ønsker tykkere konsistens). Tilsett de kokte epleterningene i sausen rett før servering og dryss over sukrin.
Jeg serverte sausen til ovnsbakt torsk med dillkrydder og kokte brokkoli- og blomkålbuketter.
Enjoy!
Forresten, til dessert skulle jeg lage “sjokoladeproteinkuler”. Dette ble et heller mislykket forsøk, men i stedet viste det seg å bli noe annet sjokoladeprotein-digg (blanding mellom sjokoladekakedeig og sjokoladeiskrem!) og herrejemini så digg det var!! Oppskrift på denne kommer i kveld eller i morgen 🙂
– Silje Bjørnstad –
FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN – KLIKK HER.