Sunn sjokoladekake: Uten sukker og hvetemel, mager og proteinrik

Jeg eksperimenterte litt på kjøkkenet i går og lagde en sjokoladekake som viste seg å bli alldeles nydelig. 

Sjokoladekake – uten hvetemel, uten sukker, mager og proteinrik:

2 eggehvitter
1 egg
50 gram kesam (jeg brukte vaniljekesam, det går nok fin å bruke vanlig kesam også)
2 ss kakao (for kraftigere sjokoladesmak tilsetter du litt ekstra kakao)
2-3 ss sukrin
1/2 ts bakepulver
20 gram sjokoladeproteinpulver
15-20 gram kokosmel (kan bruke mandelmel)
1/2 dl sterk kaffe (kan sløyfes) 

Bland sammen det ene egget med kesam og tilsett deretter tørrvarene. Visp eggehvitte stive i en annen bolle og bland dette forsiktig inn med de andre ingrediensene. 

Ha røren i en form (jeg brukte vanlig, avlang brødform) og stek på´175 grader i cirka 17-18 minutter. 

Avkjøl kaken før du har på glasur og bygg deretter i høyden med glasur i mellom og som topping.

Forslag til glasur: 
1 eggehvitte (eller 2 ss vann)
1-2 ss kakao
Sukrinmelis til ønsket konsistens
1 ts kaffe (kan sløyfes) 

Næringsinnhold for hele kaken uten glasur:
Ca 400 kcal
Ca 46,5 gram protein
Ca 18,8 gram fett
Ca 11,7 gram karbohydrat

(Tallene vil variere avhengig av størrelsen på for eksempel egg, antall gram av tørrvarer, om man bruker mager/vanlig kesam og så videre)

 

Et halvvarmt kakestykke av denne kaken sammen med et iskaldt glass melk kan virkelig anbefales. Min kake forsvant i løpet av kvelden for å si det sånn…. ;D

Enjoy!

– Silje Bjørnstad –

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN – KLIKK HER.

 

Siste innlegg