Kjapp og proteinrik porsjonspizza

Jeg fikk så lyst på pizza til kveldsmat her tidligere i uka og da forsøkte jeg meg på minipizza med alternativ pizzabunn – det ble DIGG! 😀

Nå er jo jeg dronningen av å bare slumpe sammen ingredienser for så å håpe på det beste, men jeg tror oppskriften er ganske lik dette:

Bunn til en minipizza:
2 eggehvitter
cirka 2-3 ss mandelmel (gjerne bruk en blanding av mandelmel og sesammel da mandelmelet kan gi en ganske fremtredende smak. Eller erstatt litt av melet med en klype revet ost.)
Litt vann (tilsett bare litt og litt om gangen og se an konsistens på deigen)
Oreganokrydder

Bland alt sammen i en bolle og smør utover til en runding på et stekebrett ikledd bakepapir. Stek minipizzabunnen på 200 grader i cirka 13-14 minutter. Dermed har du på pizzafyll.

Jeg anbefaler å lage verdens enkleste tomatsaus/pizzasaus av en boks med hermetiserte tomater med oragano/hvitløk/basilikum (eller annen smak) pluss en dæsj sukkerfri ketchup.

Videre liker jeg å blande pizzasausen med karbonadedeig og av annet pizzafyll bruker jeg mye av blant annet rødløk, paprika, purreløk, ananas og mais – avhengig av hva jeg har tilgjengelig.

Topp pizzaen med revet ost og oreganokrydder før du setter den tilbake i stekeovnen i cirka 10-12 minutter. La pizzaen hvile et par minutter før servering.

Enjoy!

– Silje Bjørnstad –

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg