I helgen var jeg hos ei venninne der vi lagde vegetarburgere og de var så gode! 😀
Disse får man kjøpt ferdiglaget og er dermed klare til å puttes rett i stekeovnen, men man kan jo selvfølgelig lage sine egne også.
Hovedingrediensen er kikerter og neste gang tenkte jeg å prøve meg på en hjemmelaget versjon, så her er en veldig enkel oppskrift til kikertburgere som du kan variere selv ved å tilsette ulike krydder/urter/løk:
Vegetarburger av kikerter:
1 boks kikerter
1 egg
1 hvitløksfedd
Krydderblanding (for eksempel spisskummin, chilipulver, paprikapulver, salt, pepper)
7-8 usaltede cashewnøtter
Eventuelt brødrasp/brødsmuler
Bland alt sammen med en kjøkkenmaskin/stavmikser. Da du har fått en glatt og deigete konsistens former du burgere. Ha gjerne litt olje eller vann på hendene (oppskriften gir cirka 3 små eller 2 store burgere). Pisk et ekstra egg og pensle på burgerne før du deretter vender de i brødsmuler for “crispy” konsistens.
Legg burgerne på et stekebrett ikledd bakepapir og stek på 200 grader i 20-25 minutter.
Server med hamburgerbrød, valgfrie grønnsaker, en god dressing og eventuelt litt ketchup.
Enjoy!
– Silje Bjørnstad –