Hjemmelagde vårruller

Jeg var så heldig å få servert hjemmelagde vårruller “vietnamesisk style” i går kveld, og dette skal selvfølgelig dokumenteres 😉

Fyllet bestod av raspet gulrot, vårløk, sjalottløk, hvitløk, kokte “glassnudler”, stekt karbonadedeig, salt og pepper.

Dette ble mikset sammen i en bolle før det ble fordelt utover i disse: 

“Spring Roll Wrappers”.

Disse skal dyppes cirka 10 sekunder i vann slik at de mykes opp før man legger over fyll og bretter sammen. (Enklere sagt enn gjort – jeg forstod at tålmodighet er viktig her 😉 Et tips er også å ha et fuktig kjøkkenhandkle under mens du bretter.)

Voilà!

Deretter kan du velge om du vil steke de i stekeovnen eller fritere de i en frityrgryte eller en kjele. Vi brukte rapsolje og kjele:

Pass på at oljen ikke er for varm! Middels varme fungerer best. Vårrullene legges oppi, vend de etter noen minutter slik at de stekes på begge sider. Da de har blitt gyldne legger du de på et tørkepapir for at oljefettet renner av mens de avkjøles.

Dette var helt fantastisk godt!!!! 😀 

Er du glad i vårruller bør du absolutt prøve å deg på hjemmelagde neste gang, da kan man jo variere fyllet selv også. 

Server med ris og soyasaus eller lignende.

Enjoy!

– Silje Bjørnstad – 

11 kommentarer
    1. Hei.
      Jeg kan anbefale å steke disse i ovnen. Det blir kanskje litt mindre crispy, men mindre fett. Hvis man ønsker kan man fryse disse før man steker dem, så har man noen som kan stekes en dag man har mindre tid.
      Det er også godt med små rekebiter/scrampibiter oppi “røra”. Det går an å kjøpe frossen filodeig i stedet for rispapir som du har brukt. 🙂

    2. Vietnamesiske vårruller serveres normalt “rå” , det vil si at de verken stekes eller friteres. De serveres gjerne med en chili dipsaus til. Nydelig og enkelt!

    3. Karin: Ja, jeg forstod at disse også kunne spises “rå”. Men nå var det “kokken sjøl” som likte å fritere de, så derfor ble det slik denne gangen 🙂 Tror nok også at han kaller de “vietnamesiske” på grunn av fyllet som ble brukt, sammenlignet med kinesisk der det er normalt å også bruke kål i vårrullene. Uansett så er vårruller virkelig herlig og smakfull mat!

    4. Hei. Lurte på om du vet hvor mange kalorier det er pr stk, ca… Holder på med et kiloprosjekt, og når jeg søker opp vårruller på vektklubb.no synes jeg det var vilt med kalorier i..

    5. Hilde: Hei Hilde!
      Dette vil variere en del med tanke på både hvordan vårrullene tilberedes, om man bruker (om man bruker tempuradeig eller rispapir-wrappers eller annet, og selvfølgelig hva fyllet består av. Mest “kalorivennlig” vil være vårruller som stekes i ovn eller som ikke varmebehandles og vegetarisk fyll. (Blue Dragon Rispapir-wrappers inneholder drøyt 40 kcal per stykk. Jeg lagde selv vårruller stekt i stekeovn i forrige uke og vil tippe at hver vårrull med kinakål, hvitløk, gulrot, karbonadedeig og soyasaus lå på cirka 150-200 kcal per stykk)

    6. Det er jo nesten en kvikk lunsj… 😉 jeg har alltid tenkt at det var ganske sunt, men man kan jo ikke spise seg mett på dette, da ryker jo hele dagsinntaket. 😉 det er mange spennende oppskrifter her, gleder meg til å prøve ut!

    7. Hilde: Hehe. Men som sagt så vil det variere med hvordan man tilbereder vårrullene, hva de består av, hva du har som tilbehør (stor forskjell på 100 gram ris og 100 gram grønnsaker for eksempel ;)) og så videre. Lykke til! 🙂

    8. Silje, som journalist vet du sikkert at “når de har blitt gylne”….
      Den gang da, og hver gang når 🙂
      Det ser snadder ut, må prøves!

    9. Knut Einar Evenmo:
      Ha ha, fullstendig klar over det 😉
      Jeg er ikke like god til å korrekturlese blogginnlegg som artikler, så skjerpings til meg! Ellers kan vårrullene absolutt anbefales 🙂

    10. Hei Silje. Lurer på hvor mye du bruker i oppskriften hvor mye løk osv. Skal alt stekes på panne før en ruller det sammen eller rå. Skal alle fuktes før en ruller det sammen. Hilsen Karen

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg