Vegetarisk currygryte med linser og blomkål

Tidligere denne uka var det klart for det som nå har blitt en ny tradisjon for meg og to andre jenter (de er vegetarianere), nemlig å teste ut nye vegetariske middagsretter. Denne gangen var det en indisk blomkålgryte som stod på menyen og den var virkelig så smakfull og mettende! BØR prøves, enten om man er vegetarianer eller ikke! 😉

Ingredienser – cirka 3-4 porsjoner:

1 løk
2 ss tomatpure
2 ts garam masala krydder *
2 ts gurkemeie
2 ts spisskummin
1/2 ts finhakket, fersk chili
1/2 blomkål
10 cherrytomater
4 dl kokosmelk
3 dl vann
2 dl erter
1 dl røde linser (kan erstattes med bønner eller kikerter)
limesaft
 

Varm opp olje i en gryte og tilsett hakket løk, tomatpure, gurkemeie, spisskummin, chili og garam masala. La dette surre i cirka ett minutt.  Ha oppi vann og kokosmelk, rør godt. La ingrediensene blande seg og bli varmt før du tilsetter linser (sjekk koketiden angitt på linsepakka og se om de bør bløtlegges på forhånd). La alt småkoke mens du kutter opp cherrytomater og deler opp blomkål. Ha dette i gryten og la alt koke på lav-middels varme i cirka 25 minutter slik at smakene får satt seg. 

Like før servering tilsetter du erter og smaker til med limesaft og eventuelt mer garam masala krydder. Server med ris og nanbrød. 

Enjoy!

* Garam masala krydder får du kjøpt i de fleste dagligvarebutikker eller du kan blande selv ved å bruke kanel, chilipepper, muskat, svart pepper, kardemomme, nellik, spisskummin og koriander. 

Får flere gode tips og oppskrifter til smakfull vegetarmat, sjekk ut for eksempel  vegetarmat.org eller vegetarbloggen

– Silje Bjørnstad – 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg