Tur til Toten med frukt.no

For noen uker tilbake fikk jeg hyggelig forespørsel fra Opplysningskontoret for frukt og grønt om jeg ville være med på “pressetur til Toten” for å se på reddik- og kålrotproduksjon, så i dag har jeg blant annet vært på reddikjorder og kålrotjorder, samt hatt en deilig lunsj på fantastisk vakre Dyste Gård og ikke minst truffet mange, nye og hyggelige mennesker.

Med andre ord, det har vært en veldig herlig dag med masse påfyll av inspirasjon og informasjon, da med hovedvekt på rotgrønnsaker. 😉

Etter cirka to timer i buss var vi fremme ved første stopp som var et reddikjorde:

Ganske herlig å kunne gå å bare “dra opp” sine egne grønnsaker sånn rett fra jorda. 

Så ble det en tur til en kålrotåker:

 Selv om det var en pressetur var jeg i dag faktisk med som “blogger”, og ikke journalist. ;p

Ser dere kålrotene som henger så fint på rad og rekke oppover båndet der? 😀

Vi fikk også en helt fantastisk herlig lunsj bestående av bakte reddiker, kålrotstappe (som forøvrig er den beste jeg har smakt), coleslaw, foccaciabrød (som også visstnok inneholdt kålrot!), surdeigsbrød og skinke. 

Dessert:

Eplekake, kringle og en slags “havregryn-kakebar” (eller noe sånn). 😀 Det var i alle fall utrolig godt! 🙂

Jeg møtte også på denne sjarmklumpen:

“Bussmat”:

Herlige, søte plommer, epler og bananer. 

Jeg fikk også med meg et par hefter om rotgrønnsaker:

Begge heftene inneholder flere fristende oppskrifter som jeg definitivt må teste ut i løpet av høsten og vinteren. 

Vi fikk selvfølgelig med oss kålrot og reddik hjem så allerede i løpet uka håper jeg at jeg får tid til å teste ut noen nye og spennende retter med disse herlige råvarene. 

Mer informasjon, oppskrifter og ikke minst INSPIRASJON finner du blant annet her på frukt.no sine hjemmesider. 

Nå er det høst og det bugner av deilige, flotte rotgrønnsaker i butikkene. Disse kan brukes til ALT – bak dem i ovnen, stek dem, ha dem i supper, riv dem, lag pureer, grønnsakschips og så videre. Varier mellom søt kålrot, jordskokk, pastinakk, neper, sellerirot, pepperrot, ulike beter, gulrot og reddiker. Kalorifattig, men rik på gode næringsstoffer som vitaminer og mineraler. 

– Silje Bjørnstad – 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg