Rømmebaserte og andre syrnede produkter: Hva bør du velge?

Rømmebaserte produkter, fløte og ferskoster kan brukes til så mangt, men hva er forskjellen og når skal du bruke hva?

Jeg har skrevet et innlegg om dette tidligere og får stadig tilbakemeldinger om at det er utrolig kjekt med en “guide” over de ulike matlagingsproduktene. Så her er en oppdatert versjon sammen med link til en fyldigere artikkel jeg har skrevet for Side2.no:

Hva bør du velge?

Store forskjeller i fett- og kaloriinnhold

Fløte
Det finnes ulike varianter av fløte og produktet brukes oftest i supper, sauser og i desserter. Det finnes lettere varianter av både kremfløte og matfløte. Kremfløte og lettere dessertfløte kan vispes til krem. Matfløte inneholder mindre fett og kalorier sammenlignet med kremfløte.

Rømme
Rømme passer best som basis i dressinger og dipper. Produktet lages av syrnet helmelk og kremfløte som gir en syrlig, frisk smak. Rømme egner seg ikke til koking fordi den lett sprekker.

Crème Fraîche
Dette produktet er syrnet kremfløte med gode kokeegenskaper. Crème Fraîche har en kremet konsistens, og en frisk og god smak. Bruk Crème Fraîche i sauser, supper og gryteretter og det kan også erstatte rømme i bakverk som for eksempel kaker, brøddeig og vafler.

Cottage cheese
Dette er en ferskost med svak, syrlig smak som inneholder lite fett og mye proteiner. Cottage cheese egner seg godt som pålegg, i salater, baking eller rett og slett som snacks.

Kesam
Kesam er en mager ferskost med rund og fyldig smak. Produktet egner seg godt til dipper, dressinger, kalde sauser, bakverk og desserter. Den kan også fungere som en erstatning til rømme. Kesam tåler ikke koking, men kan brukes i varme retter som tilberedes i ovnen. Ferskosten er rik på proteiner og kommer i både original og magre varianter.

Oktober er forretsen “rosa” måned her på Side2 i anledning brystkreft-kampanjen. Så derfor ble det litt rosa her i dag også. 🙂

Ha en fin tirsdag! 

– Silje Bjørnstad – 

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg