Er popkorn sunt?

Tja, det er i hvertfall bedre enn potetgull og mye annet snacks!

 

Faktisk så har popkorn et høyt innhold av en gruppe antioksidanter som kalles for polyfenoler. Antioksidanter generelt beskytter mot eller senker hastiheten på oksidasjonen av andre kjemiske stoffer. Derfor antas disse stoffene å beskytte celler mor skader og oppsamling av frie radikaler, noe som igjen kan føre til sykdommer som for eksempel kreft og hjerte-karproblemer. 

Det er først og fremst “popkornskallet”, det som lett setter seg fast mellom tennene, som har den høyeste konsentrasjonen av de sunne antioksidantene. I tillegg finner man faktisk en god del fiber i popkorn. Vær klar over at for å få det sunneste popkornet så må det tilberedes på riktig måte. Man anbefaler derfor å poppe maiskornene i en kasserolle med litt olje som inneholder sunne fettsyrer, for eksempel rapsolje. 

Mikropopkorn inneholder både flere kalorier og mer fett. Salt og smør forvandler sunt popkorn til å heller havne i den usunne kategorien. Ønsker du mer smak på popkorn kan du for eksempel strø over litt chili, paprika- eller hvitløkspulver! 🙂

– Silje Bjørnstad – 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg