Dette er en utrolig lettvin og god fiskemiddag som egentlig gjør mesteparten av jobben helt av seg selv. Start med grønnsakene og fiks resten av middagen mens grøntforet står og godgjør seg i stekeovnen 😉
Grønnsaker
Legg valgfrie grønnsaker i en ildfast form sammen med noen smørklatter og hell litt olje over grønnsakene før du setter de inn i ovnen.
Bak grønnsakene på cirka 180-200 grader i 40-45 minutter slik at de blir gode og møre. Denne gangen brukte jeg brokkoli, squash, gulrøtter, rødløk, paprika og purreløk.
Ovnsbakt fiskefilet
Krydre fiskefileten med ønsket krydder (for eksempel dillkrydder, eller paprikapulver og karri, sitronpepper etc).
Legg fisken i aluminiumsfolie og stek i ovnen i cirka 15 minutter (avhengig hvor fint fiskefileten er. Jeg brukte opptint laksefilet (med paprika- og karrikrydder) og da var femten minutter perfekt.)
Blomkålpuré
Kok et blomkålhode til bukettene er møre. Hell deretter av vannet og bruk en stavmikser til å mose blomkålen. Hell oppi litt melk eller fløte (0,5 – 1 dl, se an konsistens), og en spiseskje smør. Kjør stavmikseren til puréen har blitt glatt og fått ønsket konsistens.
Krydre gjerne med litt dillkrydder like før servering.
Enjoy!
– Silje Bjørnstad –
Å, dette skal jeg lage! Ser fantastisk sunt og godt ut 😀 Takk for oppskrift!
Det såg skikkelig godt ut! 😀
Evelynn Lone: 🙂 Jeg hadde hvertfall ingenting å klage på! 😉
Signe Bruvold: Håper du blir fornøyd! 😀