Nøttesteik og banankake uten tilsatt sukker og hvetemel

I dag har jeg og mine to vegetar-venninner laget nøttesteik som ble veeeeeldig god. 

 

Som tilbehør hadde vi “blomkålris” stekt med hvitløk, salt og soyasaus i tillegg til salat. 

Også var det banankake med valnøtter til dessert som ble improvisert frem av følgende (alt er cirkamål da denne røren ble litt mye slumping siden jeg ikke har lagd kaken tidligere;) ):

1,5 dl lettmelk
3 godt modne bananer
3 egg
1-2 ss sukrin gold 
1/2 – 1 ts søtningsmiddel (jeg bruker Natreen, kan sløyfes)
cirka 1/2 dl olje med nøytral smak  (for eksempel rapsolje)
1-2 ts bakepulver
1-2 dl kokosmel 
1 neve grovhakkede valnøtter 

Pisk egg sammen med sukrin. Tilsett melk, søtningsmiddel og bakepulver. Tilsett noe av oljen og litt av melet og bland godt sammen. Tilsett resten av oljen og tilsett mer kokosmel ved behov. (Kokosmel trekker til seg en del væske så hold igjen litt på melmengden da jeg er usikker på hvor mye kokosmel som ble brukt.  Kakerøren skal fortsatt være litt fuktig før du steker den.  Til slutt vender du inn bananene som du har most med en gaffel og eventuelt hakkede nøtter. Stekes på 175 grader i 40-45 minutter (avhengig av ovn). 

La kaken avkjøles før du skjærer opp i kakestykker. 

Enjoy!
– Silje Bjørnstad – 
1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg