God mandag og håper alle har en flott start på en ny uke Her er det “kjøttfri mandag” som gjelder og vegetarmiddag står på menyen.
Paibunn (til tre små paiformer. Bruker du stor form dobler du oppskriften):
Cirka 2 dl havremel
0,75 dl mandelmel (mange synes mandelmel gir en litt for kraftig mandel-smak i bakst. Da kan du redusere ned mandelmel og øke innholdet av havremel, eller bruke kokosmel eller en grov meltype etc.
100 gram kesam (mager eller original)
1 egg
1 eggehvite
Litt vann til paideig-konsistens
Har du ikke ferdig havremel kan du bare gjøre som meg, male opp havregryn i en blender eller lignende.
Bland sammen alle ingrediensene til paibunnen og tilsett litt og litt vann til deigen har paideig-konsistens, heller litt for “bløt” enn for tørr. Fordel paideigen over i en eller flere små paiformer og prikk bunnen med en gaffel før de settes kaldt i cirka 1 time.
Deretter steker du paiformene i cirka 10 minutter på 220 grader før du tilsetter fyllet.
Bland sammen 2 egg, 100 gram ost, ønsket fyll (jeg brukte squash, rødløk, paprika), og en skett melk (jeg slumper alltid, men cirka 0,5-1 dl melk). Fordel fyllet over i paiformene og dryss over litt ekstra ost og eventuelt litt oreganokrydder på toppen hvis du ønsker. Stek videre i cirka 15-16 minutter på 180 grader, eller til osten har smeltet.
Enjoy!
– Silje Bjørnstad –
Nam!
Denne må jeg teste!! Så knallgod ut
Kamilla Haaland: Den er veldig god! Og den metter skikkelig godt!