Gratinert karbonadedeig-og-potetmos-form

I denne middagen er det mange godsaker!! “Alt-i-en-form”-middager er genialt siden man kan putte så mye forskjellige oppi formen, schmækk inn i ovnen og ferdig!

Denne gangen er det gratinert karbonadedeig-potetmos-form med diverse grønnsaker som er dagens middag. 

Jeg brukte følgende (til en stor ildfast form cirka 4 porsjoner):
1 rødløk
2 gulrøtter
1/2 rød paprika
1-2 bokser tomatbokser (Knuste tomater med hvitløk og oregano)
Ketchup
ca 400 gram karbonadedeig
Potetmos 
ca 175 gram revet ost 

Mens du steker karbonadedeig skjærer du opp løk, paprika og gulrøtter og la dette surre i en annen stekepanne eller i en kjele med litt smør.

Når grønnsakene har blitt myke har du dem oppi karbonadedeigen sammen med tomatboksene og en “dæsj” ketchup. Smak deg frem og se an konsistensen for hvor mye du vil bruke fra tomatboksene. La alt surre i 5-6 minutter slik at kjøttblandingen blir varm og smakene får satt seg.

Potetmos lager du enkelt ved å koke potetbiter til de er møre, heller av vannet og moser dette sammen med litt melk eller fløte og 1 spiseskje smør. (Eller så kan du jo bruke ferdig-potetmos fra pose hvis du ikke har tid til å koke poteter og å lage din egen mos). 

Deretter legger du lagvis med kjøttblanding og potetmos i en ildfast form og topper det hele med revet ost og eventuelt ønsket krydder, for eksempel oregano.

Sett formen inn i stekeovnen i cirka 15-18 minutter på cirka 200-225 grader til osten har smeltet (avhenger av størrelsen på ildfast form og mengde ost). Følg med de siste fem minuttene slik at osten ikke blir brent. 

Denne kan fint spises uten noe mer ved siden av, men litt salat, et stykke grovt brød eller hvitløksbaguett kan også anbefales 😉

Enjoy! 

– Silje Bjørnstad – 
4 kommentarer

Siste innlegg