Indisk vegetaroppskrift: Chana masala

Denne indiske gryteretten fikk jeg servert på venninnemiddag i går. Her er det masse deilig krydder og kokosmelk som gir en herlig indisk smak! Kikertene kan selvfølgelig byttes ut med for eksempel kyllingkjøtt hvis du ønsker en kjøtt-versjon. 😉

Chana masala – til 2-3 pers:

ca 1/4 dl rapsolje
1 rød løk
4 hvitløksfedd
ca 1 ts fersk rød chili
1 ss garam masala
1 ts tandoori masala
1 ts gurkemeie
1 ts paprikapulver
1 ts hele korianderfrø
1 boks hele tomater  
1 boks kikerter
Litt under 1 dl kokosmelk (smak deg frem)

 

Finhakk rødløk og chili og knus hvitløksfedd med en hvitløkspresse. Ha rapsoljen oppi en kjele og la dette bli varmt før du tilsetter løk, hvitløk og chili. La alt putre i 4-5 minutter under omrøring. Skru ned varmen og ta kjelen av plata. Tilsett alt krydder, ha kjelen tilbake på platen og fres det hele kjapt samtidig som du rører rundt. Pass på at det ikke svir seg. Tilsett boksen med tomater og del de opp med sleiva. Ha oppi kikerter og kokosmelk.

La alt koke i cirka 5 minutter. 

Server med ris, nanbrød og yoghurtdressing. (Og gjerne noe mer grønt ved siden av 😉 )

Enjoy! 🙂

– Silje Bjørnstad – 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg