Thailandsk currygryte og sukkerfri, hjemmelaget kokos-is

I går ble det tydeligvis thailandskinspirert lørdagsmiddag på denne fronten. 

Det ble både rød og gul currygryte med grønnsaker og kylling.

(Øverst er gul, nederst er rød. Ikke så lett å se forskjell, men smaksløkene mine merket i alle fall forskjell! 😉 Den røde currygryten er noe sterkere enn den gule)

Det er så lettvint å lage sine egne gryter med curry paste og kokosmelk 🙂

Og ikke minst hjemmelaget, sukkerfri KOKOS-IS.

Den var så god!

Først la jeg en boks med kokosmelk (vanlig, lettversjonen funker ikke i denne oppskriften. Da vil isen bare skille seg) i fryseren i 1-2 timer. Deretter skraper man ut den stivnede kokosmelken og har i en bolle sammen med 2 ss sukrinmelis, 1/2 ts vaniljepulver og 6-7 ss kokosmasse (avhengig av hvor mye kokossmak du ønsker). Bland godt sammen før du har oppi søtningsmiddel (jeg bruker Natreen). Smak deg frem med 1-2 ss først og tilsett mer hvis du ønsker at det skal være søtere. Jeg brukte sikkert 4-5 ss 😉 

Rør godt sammen og sett blandingen i fryseren i 1,5 – 2 timer. Da har den fått perfekt “myk-is-konsistens”. Husk å røre i isen hvert 30.minutt mens den står i fryseren. 

Denne er veldig mektig, men veldig god 😉

Enjoy!

– Silje Bjørnstad – 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg