I går ble det tydeligvis thailandskinspirert lørdagsmiddag på denne fronten.
Det ble både rød og gul currygryte med grønnsaker og kylling.
(Øverst er gul, nederst er rød. Ikke så lett å se forskjell, men smaksløkene mine merket i alle fall forskjell! Den røde currygryten er noe sterkere enn den gule)
Det er så lettvint å lage sine egne gryter med curry paste og kokosmelk
Og ikke minst hjemmelaget, sukkerfri KOKOS-IS.
Den var så god!
Først la jeg en boks med kokosmelk (vanlig, lettversjonen funker ikke i denne oppskriften. Da vil isen bare skille seg) i fryseren i 1-2 timer. Deretter skraper man ut den stivnede kokosmelken og har i en bolle sammen med 2 ss sukrinmelis, 1/2 ts vaniljepulver og 6-7 ss kokosmasse (avhengig av hvor mye kokossmak du ønsker). Bland godt sammen før du har oppi søtningsmiddel (jeg bruker Natreen). Smak deg frem med 1-2 ss først og tilsett mer hvis du ønsker at det skal være søtere. Jeg brukte sikkert 4-5 ss
Rør godt sammen og sett blandingen i fryseren i 1,5 – 2 timer. Da har den fått perfekt “myk-is-konsistens”. Husk å røre i isen hvert 30.minutt mens den står i fryseren.
Denne er veldig mektig, men veldig god
Enjoy!
– Silje Bjørnstad –
Så godt ut, mulig at dette blir en middag til uka!