Hjemmelaget fiskegrateng alá Hellstrøm og Bjørnstad

Denne fiskegratengen var virkelig YUMMY!  😀  Den tar litt tid å lage, men det er jo litt av matkosen også. Og når resultatet blir såpass bra er det i alle fall verdt det 😉

Utgangspunktet til oppskriften er hentet fra mesterkokken selv, nemlig Eyvind Hellstrøm, men jeg har skiftet på noen ingredienser. For eksempel byttet jeg ut poteter med en blanding av grønnsaker, parmesanost ble byttet ut med revet Norvegia&Jarlsberg og hvetemel ble byttet ut med johannesbrødkjernemel. 

Til to porsjoner: 
400 gram fiskefilet (opptint)
1 ,5 løk
3 dl melk
Ca 2 ss johannesbrødkjernemel (kan bruke vanlig hvetemel)
20 gram smør
Ønskede grønnsaker (Jeg brukte 2 gulrøtter, 1/2 liten kålrot og 1 søtpotet. Kan erstattes med 3-4 poteter)
3 egg
Ca 75 gram revet ost
Salt
1 fint rundstykke til brødkrum (Evnt 2 skiver loff)
(I den opprinnelige oppskriften var det også brukt 2 fedd hvitløk, 1-2 sjalottløk og kajennepepper)

Skrell grønnsaker/poteter og kok dette mørt i lettsaltet vann. Kok opp melken og trekk fisken i melken i cirka fem minutter. Sil av fisken og ta vare på melken til senere. Smelt smør i en kjele og fres finhakket løk (eventuelt hvitløk og sjalottløk). Tilsett litt av den oppvarmede melken i samme kjele sammen med melet og spe videre mens du visper slik at sausen ikke klumper seg.

La sausen småkoke et par minutter. Skill eggeplommene fra eggehvittene og tilsett 3 eggeplommer og revet ost i sausen. Smak til med salt/pepper/kajennepepper. Bland inn fisken og grønnsakene/poteter. Stivpisk de 3 eggehvittene og bland forsiktig inn i sausen.

Hell alt over i smurt ildfast form og strø over brødsmuler.

Stekes i ovnen på 180 grader i 25-30 minutter. 

Her får du masse forskjellige gode næringsstoffer, vitaminer og mineraler fra blant annet fisk, egg, grønnsaker, melk og ost. 

Enjoy!

– Silje Bjørnstad – 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg