Kjempeenkel, hjemmelaget hamburger

Hjemmelaget er best, det er bare sånn det er. Mer smak, mer av de gode næringsstoffene og ikke minst så er det jo GØY når det man lager blir så bra.

Her er oppskrift på skikkelige digge, saftige “monsterburgere” laget av karbonadedeig:

400 gram karbonadedeig
1 egg
1/2 rødløk
1 hvitløksfedd 
Eventuelt salt og pepper 

Hakk løken i små biter og knus hvitløksfeddet med en hvitløkspresse. Bland alt sammen i en bolle og form hamburgere etter ønsket størrelse. (De burgerne jeg lagde ble nok rundt 200 gram per stykk, he he he). 

Det er kanskje stekingen som er det mest utfordrenende her, men jeg steker burgerne på middels til sterk varme i 2-3 minutter med litt smør på hver side først. Deretter steker jeg de videre på middels varme i cirka 10-12 minutter. Snu burgerne 3-4 ganger i løpet av denne tiden. Så skrur jeg av varmen helt, eventuelt har på veldig svak varme, og lar burgerne “hvile” i panna i 2-3 minutter.

Denne gangen ble det ciabatta istedet for hamburgerbrød, en kombinasjon jeg absolutt kan anbefale! 🙂

(Bygger i høyden… 😉 )

Server med ønsket dressing og salat.

Enjoy!

– Silje Bjørnstad –

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg