Aaaaah, for en perfekt kombinasjon:
Urte&chilimarinert laksefilet med rødkål, blomkålris og ovnsbakte grønnsaker (gulrot, persillerot og purreløk).
Med andre ord en skikkelig sunn og deilig smaksbombe.
Laksen bakes i ovn i 17-18 minuter (opptint). Blomkålris lager du enkelt ved å rive blomkål på et rivjern og stek blomkål-risen i stekepanna sammen med litt olje. (Tilsett gjerne urter, gressløk eller hvitløk for mer smak hvis ønskelig). Grønnsaker deles opp og legges i ildfast form sammen med 1-2 ss smør som stekes i ovnen på 200 grader i 20-25 minutter avhengig av hvor store grønnsaksbitene er.
Banan-softis:
Skjær opp en god moden banan i biter som du har oppi i en blender sammen med 1-2 ss sukrinmelis og cirka 0,3 dl melk. Kjør rundt til du får en jevn blanding. Tilsett mer søtning hvis du ønsker, men for min del gjør både bananen og sukrinmelis denne blandingen søtt nok.
Sett “isen” i fryseren i 45-60 minutter til den har fått en kremaktig softis-konsistens. YUMMY!
(Jeg klarte ikke å vente i 45-60 minutter og måtte nyte denne godbiten allerede etter en halvtime.. Hehe. Derfor er min litt mer “flytende”, men fortsatt like digg!)
Enjoy!
– Silje Bjørnstad –
Nam!